Artist Talk met Ohad Naharin & Nicole Krauss

Gepubliceerd op: 3 juni 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Wat gebeurt er als een gevierd choreograaf en een gelauwerd auteur elkaar ontmoeten? In het geval van Ohad Naharin en Nicole Krauss smeedden de twee kunstenaars een dynamische, trans-Atlantische vriendschap vol beweging en dialoog. Tijdens zijn periode als artistiek directeur van Batsheva Dance Company kanaliseerde Ohad Naharin zijn levenslange nieuwsgierigheid naar beweging in een gecoördineerd, dynamisch onderzoek dat in de jaren ’90 vorm kreeg als Gaga: wekelijkse lessen met de dansers van het gezelschap. In 2001 kwamen deze lessen voor het eerst beschikbaar voor het grote publiek. Nog altijd blijven de lessen voor professionele dansers en amateurs in ontwikkeling. Het laatste jaar werden ze dagelijks online aangeboden voor Gaga-adepten van over de hele wereld.

Nicole Krauss is auteur van internationale bestsellers als Forest Dark en Great House. Ze was finalist voor de National Book Award en de Orange Prize. In 2007 werd ze geselecteerd als een van Granta's Best of Young American Novelists, en in 2010 werd ze gekozen door The New Yorker voor de 'Twenty Under Forty'-lijst. Haar korte verhalen werden gepubliceerd in The New Yorker, the Atlantic, Harper 's Magazine en Esquire; haar boeken zijn vertaald in 37 talen. Haar meest recente boek en tevens eerste verhalenbundel, To Be a Man, verscheen in november 2020. Verder is Krauss ook een groot Gaga fan en beoefenaar.

Op 6 juni gaan Naharin en Krauss met elkaar in gesprek tijdens een speciale online lezing over de evolutie van Gaga tijdens de pandemie. De lezing is gratis.

Type:
debat
Wie:
Gaga. People. Dancers.
Waar:
Online
Wanneer:
zondag 6 juni 2021
Tijd:
18.00 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.