Just Once

Moderne dans van choreograaf Amos Ben-Tal

Gepubliceerd op: 25 november 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

OFFprojects is een collectief van dansers afkomstig uit onder andere het Nederlands Dans Theater en het Israëlische Batsheva Ensemble die zich rond choreograaf Amos Ben-Tal hebben verzameld. Met beweging als uitgangspunt creëert de groep out of the box werken met dans, muziek, beeld en tekst.

Just Once is een jaarlijks terugkerend evenement in Amare (voorheen het Zuiderstrand Theater), waarbij OFFprojects het publiek uitnodigt om moderne dans in al zijn facetten te ontdekken. Elke editie bestaat uit een aantal kortere stukken uit het verleden, heden en zelfs toekomst, verborgen juweeltjes en ruwe diamanten. In deze editie van Just Once worden de eerste resultaten van de spannende samenwerking van de choreograaf en het beroemde Ragazze Quartet getoond. Samen werken ze aan een magische voorstelling met composities van Beethoven, topdansers en de verkenning van de ruimte. De voorstelling is nog volop in ontwikkeling, dus je hebt nu de kans om een exclusieve sneak preview te zien!

Choreograaf Amos Ben-Tal werd in 1979 geboren in Israël. Hij studeerde dans aan de National Ballet School in Toronto en verhuisde daarna naar Nederland, waar hij als danser aan de slag ging bij het Nederlands Dans Theater. Sinds 2006 legt hij zich volledig toe op het ontwikkelen van eigen producties. In 2012 stichtte Amos Ben-Tal OFFprojects, waarmee hij multidisciplinaire voorstellingen en installaties creëert. In 2016 won hij met deze compagnie de Dioraphte Dansprijs en toerde door Nederland en de rest van Europa.

Het Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.

Type:
dans
Wie:
OFFprojects
Waar:
Amara, Spuiplein 150, Den Haag
Wanneer:
zaterdag 4 december 2021
Tijd:
20.30 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.