Museumwandeling: Zerheilt - Fotofragmenten van Berlijn

Gepubliceerd op: 21 januari 2023

In samenwerking met Joods Maatschappelijk Werk organiseert Crescas twee museumwandelingen. Ieke Spiekman, professioneel museumgids, verzorgt de rondleiding.

De eerste wandeling gaat naar de tentoonstelling Zerheilt - Fotofragmenten van Berlijn in het Joods Museum in Amsterdam.

Tussen 2016 en 2019 onderzocht de Franse fotograaf Frédéric Brenner het hedendaagse Joodse leven in Berlijn. Hij fotografeerde uiteenlopende personen die in de Duitse hoofdstad woonden en werkten, of op doorreis waren. Het resultaat is een bont gezelschap van Duitse Joden die al generaties in Berlijn wonen, jonge Israëli's die naar Berlijn verhuisden, orthodoxe rabbijnen, kunstenaars en Duitsers die tot het jodendom zijn overgegaan.

De geportretteerden bepaalden met hun kleding, houding en zelfs de locatie van de fotoshoot hoe en welke onderdelen van hun identiteit zij wilden laten zien.

De tentoonstelling Zerheilt laat de diversiteit zien van het Joodse leven in Berlijn en schuwt daarbij de complexiteit van de Duits-Joodse geschiedenis niet.

Er kunnen maximaal vijftien personen mee met de museumwandeling. Voor mensen die slecht ter been zijn en niet makkelijk eigen vervoer kunnen organiseren, kan JMW een taxibusje verzorgen. Daarvoor zijn minimaal vijf personen nodig. De kosten zijn ongeveer 7,50 euro per persoon, per keer.

Beeld: Frédéric Brenner

Item in samenwerking met JMW.
Logo samenwerking 'JMW'

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.