Shai Maestro

Shai Maestro is nog geen 35 jaar oud, en nu al een van de meest succesvolle pianisten van zijn generatie.

Gepubliceerd op: 26 augustus 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Shai Maestro is nog geen 35 jaar oud, en nu al een van de meest succesvolle pianisten van zijn generatie. Hij begon zijn carrière als de vaste pianist van de wereldberoemde bassist Avishai Cohen. Sinds zijn solodebuut in 2011 maakt hij ook indruk als zelfstandig muzikant met zijn kenmerkende vloeiende, harmonieuze en meditatieve sound.

Maestro begon op vijfjarige leeftijd met klassiek piano. Nadat hij op zijn achtste Oscar Peterson hoorde raakte hij echter verslingerd aan jazz. Tot op de dag van vandaag combineert hij jazz met klassiek en invloeden uit de oosterse muziek, onder meer uit zijn geboorteland Israël. Zijn vorige album, The Dream Thief, werd geprezen vanwege deze eclectische stijl.    

Deze week komt Shai Maestro met zijn trio, bestaande uit bassist Jorge Roeder en drummer Ofri Nehemya, naar Rotterdam voor de presentatie van zijn nieuwe album Human. Als speciale gast heeft hij de jonge, Amerikaanse trompettist Philip Dizack uitgenodigd, die door het jazzmagazine Downbeat wordt gerekend tot de 25 "Trumpet Players for the Future." Op 22 september doet Maestro ook het Amsterdamse Bimhuis aan.

Let op: vanwege de beperkte capaciteit door de coronamaatregelen geeft Maestro twee concerten achter elkaar in LantarenVenster: het eerste begint om 19.30 uur, het tweede om 21.30 uur.


Type:
muziek
Wie:
LantarenVenster
Waar:
Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam
Wanneer:
vrijdag 3 september 2021
Tijd:
19.30 & 21.30 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.