Neom

A Nov­el from the World of Cen­tral Station

Gepubliceerd op: 17 november 2022

Neom
A Nov­el from the World of Cen­tral Station

Lavie Tidhar

San Francisco: Tachyon Publications, 2022
Aantal blz.: 224
ISBN: 9781616963828

Ook als e-book verkrijgbaar

Neom is een utopie, een droomstad in de Saoedische woestijn die nog moet worden gebouwd.

Neom is ook een roman uit het bekroonde universum van Lavie's Central Station, maar nu is het toekomstige Neom al oud. Op machines gebaseerde levensvormen met bewustzijn zwerven door de woestijn op zoek naar een doel, kunstwerken kunnen dodelijker zijn dan wapens, en een langverwachte revolutie hangt in de lucht. Alleen door een onmogelijke liefdesrelatie nieuw leven in te blazen kan het zand in de zandloper worden vertraagd.

Lavie Tidhar (1976) werd geboren in kibboets Dalia in het noorden van Israel. Zijn eerste boek, een poëziebundel, verscheen in 1998 maar al snel legde hij zich toe op proza. Dat levert hem tot op de dag van vandaag literaire prijzen op. Het scala van onderwerpen en stijlen in zijn werk is ook breed. Neom is zijn recentste science-fiction roman.

Bekijk hier ons gerelateerde cursus aanbod

Eric Ottenheijm Item in samenwerking met Genootschap voor de Joodse Wetenschap in Nederland. Het Genootschap voor de Joodse Wetenschap in Nederland is opgericht in 1919 in navolging van soortgelijke genootschappen in het buitenland, die voortkwamen uit de traditie van de Wissenschaft des Judentums. Van oudsher organiseert het genootschap lezingen waarin joodse wetenschap in de ruime zin van het woord centraal staat. Er worden lezingen gehouden over joodse cultuur, religie, geschiedenis, literatuur, medische onderwerpen, fysica, filosofie, muziek, of een combinatie daarvan. Het genootschap organiseert 6 à 7 lezingen per jaar. Deze worden altijd op zondag gehouden. De contributie bedraagt € 25 per jaar. meer informatie: genootschapjoodsewetenschap.nl
Parabels

Ons woord parabel is afgeleid van het Griekse woord parabolè, dat ook een weergave is van het Hebreeuwse masjal. Het duidt zowel een spreuk (denk aan Misjle Sjlomo) als een gelijkenis of parabel,...

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.