Before/After

Een magisch-realistische mozaïekvoorstelling

Gepubliceerd op: 21 oktober 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

De meeste levens zijn helemaal niet groots en meeslepend, maar daardoor niet minder interessant. Dat is ook exact het uitgangspunt van Before/After van Club Guy & Roni: een magisch-realistische mozaïekvoorstelling waarin verschillende levensverhalen met elkaar worden verweven. Met als resulteert een overweldigend visueel spektakel van het bekende dansgezelschap.

Before/After begint in de badkamer van een oudere vrouw (gespeeld door actrice Bien de Moor). Langzaam nemen herkenbare herinneringen aan een weinig imposant leven de ruimte over. Maar de beelden worden steeds fragmentarischer. Zijn die herinneringen eigenlijk van haarzelf of schetst ze de herinneringen aan andere levens? Een ensemble van 35 dansers, acteurs en muzikanten (onder wie Sarah Jenneh, Joost Bolt, Igor Podsiadly, Olaf Ait Tami en Chloë Abbott) laat in een filmische sfeer een stroom van gedachten tot leven komen waarbij de momenten vlak voor en na een bepaalde gebeurtenis worden blootgelegd. Steeds komt weer de vraag op die we ons allemaal af en toe stellen: wat als het leven net anders was gelopen?

Het universum van kleine, herkenbare verhalen uit het stuk Vorher / Nachher van Roland Schimmelpfennig neemt concrete vormen aan in de regie van Guy Weizman. Live op het podium ontstaat een film die letterlijk inzoomt op het lichaam en leven van een oudere vrouw.

De voorstelling gaat komende week in première in Groningen en toert daarna tot en met eind december langs theaters in heel Nederland. Kijk op de website van Club Guy & Roni voor exacte data en locaties.

Type:
dans
Wie:
Club Guy & Roni - Before/After
Waar:
SPOT Stadsschouwburg, Turfsingel 86, Groningen28
Wanneer:
28, 29, 30 oktober 2021
Tijd:
20.15 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.