Albert van der Heide

De website van prof. dr. A. van der Heide

Gepubliceerd op: 6 mei 2021

Vandaag presenteren we de website van de Nederlandse hebraïcus en judaïst Albert van der Heide (1942). Zijn naam kwam je onlangs tegen in verband met de lezing 'De heilige naam uitspreken' over S.Y. Agnon, op 25 mei. Van der Heide schreef speciaal voor Crescas het essay Lost in translation: Agnon - S.Y Agnon

"Deze website bevat informatie over de persoon en het werk van Albert van der Heide (1942) die eertijds beschikbaar was via de kanalen van de Universiteit Leiden en de Vrije Universiteit Amsterdam, benevens zaken die in de periode van zijn pensionering tot stand zijn gebracht", meldt hij meteen op de startpagina.

Professor Van der Heide heeft bepaald niet stilgezeten, getuige de indrukwekkende verzamelingen publicaties en teksten, en heeft ook nog enkele wetenschappelijke plannen en projecten op de rol staan.

En dan is er het project Quid Novum Pers. Daarin staat het Hebreeuws als schrift en gedrukte taal centraal. Hoe de Quid Novum Pers (annex Brave Hendrik Pers) tot stand is gekomen, lees je in de inleiding.
QNP heeft een aanzienlijke hoeveelheid publicaties het licht doen zien, en de omslagen daarvan hebben de eigen pagina Afbeeldingen.

Al met al meer dan genoeg te bekijken en te genieten!

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.