Bij het overlijden van rabbijn Adin Even-Israel Steinsalz (1937-2020)

vrijdag 14 augustus 20

Rabbijn Steinsalz beschouwde het als zijn roeping de kennis van de Talmoed die hij in zijn lange leven had vergaard, te delen met Joden over de hele wereld. Daarvoor begon hij in 1965 met de vertaling van de Babylonische Talmoed vanuit het Aramees naar het moderne Hebreeuws en hij vulde de commentaren aan, waardoor de teksten voor een groot publiek toegankelijk waren. In 2010 voltooide Steinsalz zijn levenswerk, dat vervolgens de basis werd voor de Global Day of Jewish Learning. Deze wereldwijde studiedag van Steinsalz' educatieve Aleph Society, jaarlijks op de derde zondag van de maand november, was in 2009 al van start gegaan en kreeg jaarlijks meer navolging: in 2018 meer dan vijfhonderd Joodse gemeenschappen!
In 2012 sloot Crescas zich aan bij de Global Day of Jewish Learning, en stelde Nederlandse Joden in de gelegenheid om met elkaar én samen met tientallen Joodse organisaties vanuit een Joods standpunt gezamenlijk na te denken, te leren en te spreken over de staat van de wereld. Rabbijn Steinsalz koos de onderwerpen en lichtte die vooraf toe.
Iedereen die de afgelopen jaren heeft deelgenomen zal zich de Global Day herinneren als een uniek evenement waarbij dit gezamenlijk leren een bron van inspiratie is en een intens gevoel van verbondenheid geeft.
Op onze website hebben we drie video's waarop je rabbijn Steinsalz kunt zien en horen: God is One, Listen to the Silence en Teach it to your children.

Rabbijn Adin Even-Israel Steinsalz, zijn nagedachtenis zij tot zegen.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.