Jerusalem

City of the Book

Gepubliceerd op: 21 juli 2022

Jerusalem
City of the Book

Merav Mack, Benjamin Balint

New Haven: Yale University Press, 2019
Aantal blz.: 272
ISBN: 9780300222852

Kun je je Jeruzalem, gelegen tussen Oost en West, oudheid en moderniteit, geweld en vroomheid, voorstellen als een stad van het boek? Kun je bibliotheken en teksten gebruiken om de grootsheid en de tragiek van de stad te vangen en het verhaal te vertellen van de plek waar enkele van 's werelds meest verstrekkende ideeën werden verwoord? Merav Mack en Benjamin Balint laten zien hoe Jeruzalem door de schrijvers van de stad is verbeeld en door de bibliothecarissen die de literaire erfenis van Jeruzalem bewaken, wordt bewaard en bewaakt. Ze presenteren in hun boek een niet eerder op deze wijze vertelde geschiedenis van de stad waar verschillende geloofsovertuigingen en culturen elkaar kruisen en laten zien hoe de volkeren van het boek de stad hebben bevolkt met teksten die ze ontdekten in de meest ontoegankelijke uithoeken van de stad.

De Franse fotograaf Frédéric Brenner ging met Balint en Mack mee op stap en legde hun vondsten vast.

Merav Mack promoveerde aan de Universiteit van Cambridge, Engeland, op Middeleeuwse Geschiedenis. Ze is Research Fellow aan het Truman Institute for Peace van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem en woont momenteel in Frankrijk. Naast haar werk over de bibliotheken en archieven van Jeruzalem is zij bekend om onderzoek dat zij verrichtte in Israël, Palestina en Jordanië naar hedendaagse christelijke gemeenschappen in het Midden-Oosten.

Benjamin Balint (1976) is schrijver en woont in Jeruzalem. Hij is de auteur van Kafka's Last Trial. Zijn essays verschijnen in de Wall Street Journal, Haaretz, en Die Zeit, en zijn vertalingen uit het Hebreeuws zijn verschenen in The New Yorker en The Atlantic.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.