Kort nieuws van heinde en ver

Gepubliceerd op: donderdag 7 januari 21, 17:00

Dankzij de coronapandemie en de lockdown zijn gezelschapsspellen weer helemaal terug van weg geweest. Nieuw op de markt is Op naar Jeruzalem, een strategisch bordspel dat je speelt met pionnetjes en kaartjes.

In Op naar Jeruzalem zijn de spelers toeristen die tijdens hun virtuele reis naar Jeruzalem kennismaken met Israël, verborgen verhalen horen en sporen daarvan moeten terugvinden. Doel is om tijdens de reis op zoveel mogelijk plaatsen wetenswaardigheden te verzamelen uit de geschiedenis van Israël.
Uiteraard verloopt de reis niet geheel zonder problemen, en als je vertraging oploopt, kun je zelfs je verzamelde wetenswaardigheden verliezen …
Wie verzamelt de meeste kennis? En wiens wetenswaardigheden zijn het meeste waard?

Het spel is geschikt voor klein (vanaf zes jaar) én groot, en een normale spelronde duurt circa een uur.

Bekijk op YouTube het reclamefilmpje voor Op naar Jeruzalem.

Je vindt het spel onder meer in de webshop van het Israel Producten Centrum in Nijkerk.

Erwin Brugmans, de drijvende kracht achter Sjoel West die op vrijdag 11 december onverwacht overleed, wordt **zondag 10 januari om 20 uur**  herdacht.
In een email schrijft Sjoel West: "Erwin was een echte mensch, door ons allen geliefd. Velen van ons willen hem graag nog een laatste eer bewijzen en het grote verlies van zijn plotselinge overlijden een plek geven. Vanwege de coronamaatregelen konden velen van ons de begrafenis helaas niet bijwonen."

Daarom organiseren Sjoel West en Bendigamos Amsterdam op zondagavond 10 januari om 20 uur, op de laatste dag van de Sjelosjim, een herdenkingsbijeenkomst op Zoom.
Tijdens het programma zullen herinneringen worden opgehaald en zal beeldmateriaal worden getoond. Na het formele programma kan iedereen die dat wil ook (kort) wat vertellen.
De Zoomlink vind je op Facebookpagina van Sjoel West.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.