Zomeravondconcert (Rotterdams Philharmonisch Orkest)

Gepubliceerd op: 2 september 2021

Lahav Shani

Josephine Olech

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Na ruim anderhalf jaar speelt het Rotterdams Philharmonisch Orkest op vrijdag 3 september voor het eerst weer in volledige bezetting. Het orkest treedt op met het Zomeravondconcert onder leiding van Lahav Shani.
Lahav Shani werd in 2018 chef-dirigent van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Met zijn 28 jaar werd hij de jongste chef-dirigent in de honderdjarige geschiedenis van het orkest. Sinds afgelopen seizoen is hij daarnaast ook Music Director van het Israel Philharmonic Orchestra.

Op het programma staan twee bijzondere composities van de Russische componist Moessorgski: Schilderijen van een tentoonstelling (een tiendelige suite uit 1874, die pas vijf jaar na Moessorgski’s dood werd gepubliceerd) en een deel uit zijn beroemde opera Chovansjtsjina: Prelude. Daarnaast zal fluitiste Joséphine Olech de publiekspremière spelen van Fluitconcert, speciaal voor haar gecomponeerd door de Franse componist Thierry Escaich. Het is niet de eerste keer dat Fluitconcert wordt gespeeld. Afgelopen mei beleefde het stuk zijn wereldpremière voor de luisteraars van het programma NTR Zaterdagmatinee op Radio 4. Nu wordt het dan eindelijk ook uitgevoerd voor publiek in de Grote Zaal van de Doelen.

Let op: U moet over een geldig coronabewijs beschikken om dit concert te kunnen bijwonen.

Type:
muziek
Wie:
Rotterdams Philharmonisch Orkest - zomeravondconcert
Waar:
De Doelen, Schouwburgplein 50, Rotterdam
Wanneer:
vrijdag 3 september 2021
Tijd:
20.15 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.