Kaddisj.com

Gepubliceerd op: 23 augustus 2019

Kaddisj.com

Nathan Englander

Amsterdam: Ambo|Anthos, 2019
Aantal blz.: 208
ISBN: 9789026339134

Ook als e-book verkrijgbaar
Vertaald door: Nicolette Hoekmeijer
Oorsponkelijke titel: Kaddish.com

Larry is de enige atheïst in een gezin van orthodoxe Joden. Wanneer zijn vader overlijdt is het aan hem om de kaddisj op te zeggen, het Joodse gebed voor de doden, elke dag gedurende elf maanden. Larry's moeder en zussen zijn verbijsterd wanneer Larry dit weigert en zo de ziel van zijn vader op het spel zet. Om hen tevreden te stellen huurt hij via de site kaddisj.com een vreemde in om het gebed op te zeggen. Maar voert diegene de opdracht ook uit?


Nathan Englander (1970) is geboren in New York en woonde jarenlang in Jeruzalem. Englander debuteerde in 1999 met de verhalenbundel Verlost van vleselijke verlangens, gevolgd door zijn veelgeprezen roman Het ministerie van Buitengewone Zaken. Zijn verhalenbundel Waar we het over hebben als we het over Anne Frank hebben verscheen in 2002 en werd enthousiast onthaald. In januari 2018 verscheen Weerzien in het midden van de aarde en nu dus Kaddisj.com, Englanders meest humoristische werk tot nu toe.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.