Vertaalwedstrijd Hebreeuw 2020: de prijsuitreiking!

Gepubliceerd op: donderdag 15 oktober 20, 17:22

Donderdag 29 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt van de Vertaalwedstrijd Hebreeuws 2020. Tijdens de prijsuitreiking geeft een expert een kort college, worden gedichten voorgedragen en wordt er vooruitgekeken naar de volgende editie van de vertaalwedstrijd.

De winnaar ontvangt, naast een geldbedrag, een kunstwerk van de in Amsterdam wonende en werkende Israëlische kunstenaar Yair Aa (1963). Ook de winnaars van de tweede en derde plaats krijgen een klein geldbedrag. Daarnaast worden de vertalingen van de drie finalisten gepubliceerd in een dichtbundel die door Amphora Books wordt uitgegeven.

Voor deze vierde editie van de Vertaalwedstrijd Hebreeuws maakte de organisatie een keus uit het werk van de unieke en invloedrijke Hebreeuwse dichter Avraham Ben-Yitzhak (1883-1950). De deelnemers moesten één verplicht gedicht vertalen en twee gedichten naar keuze uit de door de organisatie gemaakte selectie.

Doel van de wedstrijd is de Hebreeuwse poëzie toegankelijk te maken voor de Nederlandstalige lezer. Dat wordt gedaan door organisaties en individuen die belangstelling hebben voor poëzie en het vertalen van poëzie samen te brengen.

De Vertaalwedstrijd Hebreeuws wordt jaarlijks georganiseerd door Universiteit van Amsterdam en studievereniging Sechel, in samenwerking met het Juda Palache Instituut en JSG Maimonides, en gesteund door Crescas, Poëziecentrum en Bibliotheca Rosenthaliana.

Vanwege de nieuwe corona-maatregelen wordt het draaiboek van het programma aangepast en zal de prijsuitreiking geheel digitaal plaatsvinden. Het goede nieuws is dat je daar online bij aanwezig kunt zijn. Het enige dat je moet doen is je aanmelden op vertaalwedstrijdhebreeuws@gmail.com. Je krijgt de link en instructies hoe die te gebruiken per mail toegestuurd.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.