Gevoelige informatie

Verhalen

Gepubliceerd op: 27 oktober 2022

Gevoelige informatie
Verhalen

Eshkol Nevo

Utrecht: Spectrum, 2022
Aantal blz.: 304
ISBN: 9789000383030

Ook als e-book verkrijgbaar
Vertaald door: Hilde Pach
Oorsponkelijke titel: גבר נכנס בפרדס

Drie turbulente, onconventionele liefdesverhalen. Een toevallige ontmoeting tijdens een romantisch opgezette huwelijksreis in Zuid-Amerika die met de minuut grimmiger wordt. Een arts in een ziekenhuis in Tel Aviv die een sterke, onverklaarbare en grenzeloze drang voelt een jonge vrouwelijke arts te beschermen. Een getrouwd stel dat al jarenlang elke zaterdagochtend een wandeling maakt in de citrusboomgaarden aan de rand van de stad, totdat de man tijdens een van hun wandelingen plotseling spoorloos verdwijnt.
In Gevoelige informatie verkent Eshkol Nevo het raadsel dat de liefde tussen partners, minnaars, ouders en kinderen kan veroorzaken en de onontkoombare worsteling die geheimen in de liefde met zich meebrengen.

Eshkol Nevo (1971) is een veelgeprezen Israëlische auteur en is daarnaast docent Creatief schrijven. Hij groeide op in Jeruzalem en Detroit. Van zijn hand verschenen onder meer een verhalenbundel, een nonfictieboek en vijf romans. In 2008 trad hij toe tot de Israel Cultural Excellence Foundation, een van de hoogste Israëlische onderscheidingen voor de kunsten.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.