De nachtegaal

Gepubliceerd op: dinsdag 8 september 20, 08:30

De nachtegaal

Kristin Hannah

Amsterdam: Boekerij, 2019
Aantal blz.: 528
ISBN: 9789022586372
Vertaald door: Corrie van den Berg, Danielle Stensen
Oorsponkelijke titel: The Nightingale

Kristin Hannah is New York Times-bestsellerauteur van meer dan twintig romans. De nachtegaal is vertaald in 39 talen, werd verkozen tot boek van het jaar door onder andere Amazon en The Wall Street Journal, en wordt momenteel verfilmd. Voor Hannah fulltime ging schrijven was ze jurist. Ze woont met haar man en zoon afwisselend aan de Amerikaanse westkust en op Hawaii.

Aan de American Booksellers Association gaf Hannah in 2015, bij het verschijnen van The Nightingale, een interview over de totstandkoming van haar roman. Je leest het in A Q&A With Kristin Hannah, Author of February’s #1 Indie Next List Pick.

De zussen Vianne en Isabelle hebben altijd een goede band gehad, ondanks hun verschillen. Isabelle, de jongste en brutaalste van de twee, woont in Parijs, terwijl Vianne op het platteland van Frankrijk een rustig bestaan leidt met haar man Antoine en hun dochtertje. Maar dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en Antoine moet meevechten.
Met het voortduren van de oorlog wordt niet alleen de relatie tussen de zussen zwaar op de proef gesteld, maar ook hun moed en hun gevoel voor goed en fout. Kan Vianne haar beste vriendin verraden als het leven van haar kind op het spel staat? Moet Isabelle haar familie in gevaar brengen als dat betekent dat ze levens kan redden? Hoe kan je overleven als de wereld om je heen in elkaar stort?

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.