Modern Kosher
Global Flavors, New Traditions
Gepubliceerd op: 8 juli 2021
Global Flavors, New Traditions
Michael Aaron Gardiner
New York: Rizzoli, 2020
Aantal blz.: 208
ISBN: 9780847868759
Kasjroet is een onwrikbaar complex aan regels over wat je mag eten en wat niet. Rechtstreeks uit de Tora, en in de vele eeuwen daarna steeds verder verfijnd. Kosjer koken is, zeker voor wie er niet mee is opgegroeid, een behoorlijke uitdaging.
Aan het rijtje kosjere kookboeken kun je nu deze Engelstalige collectie honderd procent Joodse recepten toevoegen, afkomstig uit de Asjkenazische, Sefardische en de hedendaagse Israëlische culinaire traditie. In het boek vind je tal van praktische basisrecepten, waaronder sauzen, bouillons en tafelzuur, niet weg te denken heimweenummers als gribenes (krokant gebakken kippenvel) en schmaltz (kippenvet met kaantjes) waarmee je je dagelijkse maaltijd een heerlijke Joodse twist geeft. Modern Kosher bedient ook wie plant-based eet of geen gluten verdraagt.
Schrijver Michael Aaron Gardiner heeft gegrasduind in de keukens van Europa en Azië (Diaspora Food) en exploreert ook de moderne Israëlische keuken (New Israeli Cuisine).
Modern Kosher onderscheidt zich daarnaast van andere koosjere kookboeken doordat Gardiner op creatieve wijze ook 'treife' recepten bewerkt tot geoorloofde versies.
Modern Kosher is een inspirerend boek dat zijn ondertitel Global Flavors, New Traditions helemaal waar maakt.
Hadassah Magazine bespreekt het boek in Michael Gardiner Serves Up ‘Modern Kosher’ in New Book en plaats enkele recepten.
Op Youtube kun je Michael Aaron Gardiner aan het werk zien - in MODERN KOSHER w/demo
Michael Aaron Gardiner is schrijver en jurist en prijswinnend 'food writer' voor diverse periodieken. Hij onderhoudt het blog San Diego Food & Travel.