Mod­ern Kosher

Glob­al Fla­vors, New Traditions

Gepubliceerd op: 8 juli 2021

Mod­ern Kosher
Glob­al Fla­vors, New Traditions

Michael Aaron Gardiner

New York: Rizzoli, 2020
Aantal blz.: 208
ISBN: 9780847868759

Kasjroet is een onwrikbaar complex aan regels over wat je mag eten en wat niet. Rechtstreeks uit de Tora, en in de vele eeuwen daarna steeds verder verfijnd. Kosjer koken is, zeker voor wie er niet mee is opgegroeid, een behoorlijke uitdaging.
Aan het rijtje kosjere kookboeken kun je nu deze Engelstalige collectie honderd procent Joodse recepten toevoegen, afkomstig uit de Asjkenazische, Sefardische en de hedendaagse Israëlische culinaire traditie. In het boek vind je tal van praktische basisrecepten, waaronder sauzen, bouillons en tafelzuur, niet weg te denken heimweenummers als gribenes (krokant gebakken kippenvel) en schmaltz (kippenvet met kaantjes) waarmee je je dagelijkse maaltijd een heerlijke Joodse twist geeft. Modern Kosher bedient ook wie plant-based eet of geen gluten verdraagt.


Schrijver Michael Aaron Gardiner heeft gegrasduind in de keukens van Europa en Azië (Diaspora Food) en exploreert ook de moderne Israëlische keuken (New Israeli Cuisine).
Modern Kosher onderscheidt zich daarnaast van andere koosjere kookboeken doordat Gardiner op creatieve wijze ook 'treife' recepten bewerkt tot geoorloofde versies.

Modern Kosher is een inspirerend boek dat zijn ondertitel Glob­al Fla­vors, New Traditions helemaal waar maakt.

Hadassah Magazine bespreekt het boek in Michael Gardiner Serves Up ‘Modern Kosher’ in New Book en plaats enkele recepten.
Op Youtube kun je Michael Aaron Gardiner aan het werk zien - in MODERN KOSHER w/demoMichael Aaron Gardiner is schrijver en jurist en prijswinnend 'food writer' voor diverse periodieken. Hij onderhoudt het blog San Diego Food & Travel.

Bekijk hier ons gerelateerde cursus aanbod

Robbert Baruch Item in samenwerking met Genootschap voor de Joodse Wetenschap in Nederland. Het Genootschap voor de Joodse Wetenschap in Nederland is opgericht in 1919 in navolging van soortgelijke genootschappen in het buitenland, die voortkwamen uit de traditie van de Wissenschaft des Judentums. Van oudsher organiseert het genootschap lezingen waarin joodse wetenschap in de ruime zin van het woord centraal staat. Er worden lezingen gehouden over joodse cultuur, religie, geschiedenis, literatuur, medische onderwerpen, fysica, filosofie, muziek, of een combinatie daarvan. Het genootschap organiseert 6 à 7 lezingen per jaar. Deze worden altijd op zondag gehouden. De contributie bedraagt € 25 per jaar. meer informatie: genootschapjoodsewetenschap.nl
Van Wenen naar Vilnius…op de motor

In 1923 werd in Katowice op de eerste echte conferentie van Agudat Israel een aantal belangrijke beslissingen genomen om de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog voor het Jodendom in het zwaar getroffen...

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.