Outside

Bijzondere Israëlisch-Japanse coproductie

Gepubliceerd op: 30 september 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Terwijl corona de wereld platlegde, creëerden de bekroonde Israëlische schrijver Etgar Keret en de bekende Israëlische choreografe Inbal Pinto een compleet nieuwe wereld.  Het resultaat daarvan valt te zien in OUTSIDE, een zeven minuten durende dansfilm over het tijdperk van het coronavirus. Op kunstzinnige wijze kijken de makers naar vragen die ons het afgelopen anderhalf jaar allemaal bezig hebben gehouden: Wat gebeurt er als we ons overgeven aan het totale isolement, en het isolement daardoor deel van onszelf wordt? En wat gebeurt er als we er vervolgens aan worden herinnerd dat er ook nog een realiteit bestaat buiten de vier muren van ons huis?

Etgar Keret staat bekend om zijn originele korte verhalen, graphic novels en scenario's voor film en televisie. De schrijver ontving talloze prijzen voor zijn boeken en won een Emmy Award voor zijn laatste documentaire. Kerets verhalenbundels, waaronder Pizzeria Kamikaze, Zeven vette jaren, Het varken stukslaan en Mijn konijn van vaderskant, verschenen in 34 landen.

Inbal Pinto is een moderne danseres en choreografe. In 1992 richtte zij samen met danser Avshalom Pollak het dansgezelschap Inbal Pinto & Avshalom Pollak Dance Company op. Het gezelschap bestaat uit twaalf dansers/acteurs die voortdurend samenwerken met kunstenaars uit verschillende artistieke disciplines.

De Israëlisch-Japanse coproductie OUTSIDE is een choreografisch kort verhaal vol grillige details en dystopische humor. OUTSIDE is tot en met 4 oktober kosteloos online te bekijken via de website van het American Dance Festival.

Type:
dans
Wie:
Etgar Keret en Inbal Pinto
Waar:
online
Wanneer:
maandag 27 september 2021 - maandag 4 oktober 2021
Tijd:
18.00 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.