Ensemble Tamuz

Een van de highlights van het Grachtenfestival 2021

Gepubliceerd op: 5 augustus 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Dit jaar vormt de Portugese Synagoge het decor voor een prachtig concert tijdens het Grachtenfestival. Op deze zondagmiddag speelt het vermaarde Ensemble Tamuz, bestaande uit Hed Yaron Meyerson (viool), Avishai Chameides (altviool) en Katharina Litschig (cello), strijktrio’s van Jadin, Schubert en Boccherini.

Lang voordat Beethoven zijn monumentale 9de sonate voor viool - de ‘Kreutzer’ - schreef, droeg de Parijse Hyacinthe Jadin zijn strijktrio’s opus 2 op "à son ami Kreutzer". Als co-schrijver van de eerste vioolmethode van het conservatorium van Parijs, was Kreutzer een trendsetter, en was hij onmisbaar bij het vormen van een van de belangrijkste nationale scholen voor viool in de 19de eeuw. Als eerbetoon aan hem zal Ensemble Tamuz Jadins trio op historische instrumenten uitvoeren, samen met Franz Schuberts onvolledige strijktrio D471 en Luigi Boccherini’s temperamentvolle trio opus 14 nr. 2.

Hoewel de meeste meerdaagse festivals deze zomer zijn afgelast, geldt dat gelukkig niet voor het Grachtenfestival. Dat betekent echter wel dat het festival strenge coronamaatregelen in acht neemt.
Voor dit concert worden maximaal honderd kaarten verkocht. In de Portugese Synagoge is voldoende ruimte om dat aantal bezoekers op 1,5 meter afstand te placeren. Maar op = op, dus wees er op tijd bij!

Type:
muziek
Wie:
Grachtenfestival
Waar:
Portugese Synagoge, Mr. Visserplein 3, Amsterdam
Wanneer:
zondag 22 augustus 2021
Tijd:
15.00 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.