Het Grote Niets

Een tragikomische roman over een jongen die zijn eigen stem probeert te vinden in het grotere verhaal van zijn volk.

Gepubliceerd op: 18 februari 2021

Het Grote Niets

Nadav Vissel

Amsterdam: Signatuur, 2021
Aantal blz.: 240
ISBN: 9789056726539

Ook als e-book verkrijgbaar

Op zijn zevende wordt Naff verteld dat hij niet zomaar een losstaand iemand is, maar tot een volk behoort. Een volk met een eindeloos verleden, dat recent een oorlog heeft overleefd. Dat ‘Ding’, die oorlog, krijgt iets mythisch voor Naff en hij gaat aan de haal met de verhalen die hij erover hoort. Hij hoopt dat zijn familie en zijn volk, wanneer hij maar het juiste verhaal vertelt, de oorlog voorgoed achter zich kunnen laten. Maar dat wordt niet altijd goed ontvangen. Integendeel. Wanneer Naff op zijn zeventiende voor een cursus ‘Schrijven over de Shoah’ naar Tel Aviv gaat, leert hij wat die geschiedenis voor hem betekent.

Nadav Vissel groeide op in een Joods gezin in Zaandam. Hij ging sociaal-wetenschappelijke informatica studeren aan de Universiteit van Amsterdam en volgde later nog een opleiding rapportage maken. Voor zijn eindfilm 'Hoe krijg ik eigenlijk een lintje' ontving hij de Binger Publieksprijs. In diezelfde periode begon hij ook met schrijven. Vissel is naast schrijver en camerajournalist ook gidsend schipper.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.