Cinedans Fest ‘21

Gepubliceerd op: 25 maart 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Cinedans Fest is het enige festival in Nederland dat zich sinds 2003 volledig richt op dansfilms: de nadruk ligt op choreografieën die speciaal voor het ritme van de camera zijn gemaakt en de registratie van reeds bestaande dansvoorstellingen. Cinedans toont de dansfilm in al zijn verschijningsvormen en biedt daarmee inzicht in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van het genre, jaarlijks worden zo’n zestig films van over de hele wereld vertoond.

Normaal gesproken vindt dit festival plaats in Eye Filmmuseum Amsterdam, maar vanwege de coronamaatregelen speelt de 17de editie zich online af en worden de films vertoond in de Cinedans Online Hub. Voor de digitale editie, die plaatsvindt tussen 26 en 28 maart 2021, zijn drie Israëlische films geselecteerd: Mothertwo, Taxi! en Weizman: Before/After.

Voor € 25 heb je toegang tot alle films van het festival! 

Type:
dans
Wie:
Cinedans Fest ‘21
Waar:
Online
Wanneer:
vrijdag 26 maart 2021 - zondag 28 maart 2021

Weizman: Before/After

De spraakmakende voorstellingen van Guy Weizman (1972), artistiek leider van het Noord Nederlands Toneel, in Groningen, kenmerken zich door een kritische reflectie op wereldproblematiek, recalcitrante humor en zijn grensverleggende opvatting over theater.
In Weizman: Before/After laat documentairemaker Willem Baptist op gestileerde en gedurfde wijze zien hoe kunst de werkelijkheid weerspiegelt. De film vertelt niet alleen over de emoties en drijfveren van Weizman zelf, maar ook over die van vele andere performers, kunstenaars en auteurs in de kunst- en cultuursector die het resultaat van hun bloed, zweet en tranen niet met het publiek hebben kunnen delen vanwege corona.

Mothertwo

Dit eerste hoofdstuk in een serie is een autobiografisch portret van regisseur/choreograaf Reut Gez Wang. Voor haar vormt het moederschap een dans op het ritme van een eindeloos metronoom. Zolang zij in beweging blijft moeten haar kinderen daarin meegaan. Dit schept voor iedereen een stevige basis om af en toe in onverschrokken dans los te barsten.

Taxi!

Taxi! is een drie minuten durende onstuimige rit, geregisseerd door Celia Rowlson-Hall en Or Schraiber, propvol uitzinnige beweging en New-Yorkse stadsgekte waarin een man op een brug vast komt te zitten in het verkeer. Een woeste jacht door de stad volgt. Het blijkt uiteindelijk niet om de bestemming te gaan, maar om de reis.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.