George & Eran worden veganisten

Een bijzonder theaterspektakel

Gepubliceerd op: 2 september 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

IJskappen smelten, dieren sterven uit bij de vleet en vreemde virussen springen over naar de mens. Kortom, de wereld staat weer eens in brand. Het is tien óver twaalf en de klok tikt maar door. Om moedeloos was te worden. Ware het niet dat de twee wereldverbeteraars George en Eran (bekend van de voorstellingen George & Eran lossen wereldvrede op en George & Eran worden racisten) weer in actie besloten te komen. Dit keer richten ze hun pijlen op de bio-industrie, het klimaat en misschien zelfs op de walvissen.

Als twee mannelijke Greta Thunbergs, offeren ze hun gewoontes, gemakken en geneugten op voor een betere wereld. De twee mediterrane carnivoren, met respectievelijk Syrische en Israëlische wortels, laten voor eens en voor altijd het vlees links liggen. Een maiskolf ingevlogen uit Senegal komt hun keuken niet meer in en een dag niet gedemonstreerd is een dag niet geleefd. Ze moeten wel, ze hebben geen keus, want voor de kersverse vaders gaat het niet langer over hún toekomst, maar over die van hun kinderen. Dus zullen zij van nu af aan het goede voorbeeld geven. Ook al worden ze bespuugd, gehaat en vernederd. Alles zullen zij geven voor een betere wereld.

In de duurzame klimaatkomedie George & Eran worden veganisten omarmen de twee acteurs hun verantwoordelijkheid. Ze kijken elkaar recht in de spiegel aan. Ze belichten hun tekortkomingen, sporen elkaar aan en worden met hun neuzen op de feiten gedrukt. Niemand zal worden gespaard. Want zoals de Bijbel het ons zo mooi verteld: wij allen zijn schuldig.

De try-outs van George & Eran worden veganisten beginnen op 11 september. Daarna volgt een tour door heel Nederland die duurt tot en met 23 december. Kijk op de website van George en Eran voor alle speeldata en -locaties

Type:
theater
Wie:
George & Eran
Waar:
Studio de Bakkerij, Bergweg 283, Rotterdam.
Wanneer:
zaterdag 11 september 2021
Tijd:
19.30 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.