The Amsterdam Storytelling Festival

Tussen 3 en 7 november aanstaande

Gepubliceerd op: 28 oktober 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Tussen 3 en 7 november vindt het Amsterdam Storytelling Festival plaats, een festival waarin veertien verschillende verhalen/performances worden opgevoerd. Tijdens de openingsceremonie trappen artistiek leiders Raphael Rodan en Sahand Sahebdivani af met een caleidoscoop van korte verhalen en anekdotes waarin ze hun ware zelf laten zien – alle maskers gaan af. Hun act wordt begeleid door de betoverende muziek van Fuensanta Méndez.

Maar er staat meer op het programma tijdens de openingsavond: Siliba is een vertelvoorstelling over een onzichtbare reis en het regiedebuut van de Israëlische acteur/maker Raphael Rodan. Een moeder in Oeganda stuurt haar lesbische dochter weg. Een vader uit Turkije vertrekt naar een afkickcentrum om de voogdij over zijn zoon te behouden. Een kleine prins speelt gitaar en zingt liedjes over een Fins eiland. Samen ontdekken al deze verschillende mensen wat het betekent om te accepteren wie zij daadwerkelijk zijn.

De avond wordt afgesloten met een gemaskerd bal. Neem uw eigen masker mee, hoe extravaganter, hoe beter!

Type:
theater
Wie:
The Amsterdam Storytelling Festival – opening night
Waar:
Podium Mozaïek, Bos en Lommerweg 191, Amsterdam
Wanneer:
woensdag 3 november 2021
Tijd:
20.00 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.