De achttiende Nooit meer Auschwitz lezing

Spreker is prof. Debórah Dwork, een van de eerste historici die persoonlijke verhalen van overlevenden opnam en ging gebruiken

Gepubliceerd op: 28 april 2022

Het Nederlands Auschwitz Comité, het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies, en de Sociale Verzekeringsbank organiseren gezamenlijk de achttiende Nooit Meer Auschwitz lezing. Deze zal worden uitgesproken door de Amerikaanse hoogleraar Debórah Dwork. Professor Dwork is sociaal-historicus en verbonden aan de Clark University in Worcester, Massachusetts, met als voornaamste aandachtsgebied de geschiedenis van de Sjoa. 

Aansluitend aan de lezing ontvangt Debórah Dwork de Annetje Fels Kupferschmidt onderscheiding.

Na afloop is er tot 18.00 uur gelegenheid na te praten in de hal van het Koninklijk Instituut voor de Tropen.

Aanmelden kan uiterlijk tot 26 april 2022 of zolang er plaatsen beschikbaar zijn. Je ontvangt je toegangsbewijs na registratie direct per e-mail. Indien je het niet meteen in je inbox aantreft, check dan je spambox!

Om zoveel mogelijk verschillende mensen en organisaties in de gelegenheid te stellen de lezing bij te wonen, kunnen maximaal twee personen per organisatie zich opgeven.

De lezing wordt in het Engels gehouden.

Type:
lezing
Wie:
Nederlands Auschwitz Comité, het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies en de Sociale Verzekeringsbank
Waar:
Koninklijk Instituut voor de Tropen, Mauritskade 63, Amsterdam
Wanneer:
dinsdag 3 mei 2022
Tijd:
15.00 - 16.30 uur, zaal open vanaf 14.30 uur.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.