Freedom (Club Guy & Roni)

Een explosieve, high-energy en ontroerende dansvoorstelling

Gepubliceerd op: 7 oktober 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

De explosieve, high-energy en ontroerende dansvoorstelling Freedom van Roni Haver en Guy Weizman is het zoveelste meesterwerk uit de inmiddels twintigjarige traditie van dansgezelschap Club Guy & Roni. Enkele bekende voorstellingen die ze eerder maakten: Love, Mechanical Ecstasy, TETRIS Mon Amour en Phobia.

Vrijheid is een van onze belangrijke waarden, waarvoor oorlogen werden en worden gevoerd. Toch is het een rekbaar begrip. Wat veelal onzichtbaar blijft, is dat onze vrijheid vaak ten koste gaat van die van een ander. Vertrekpunt voor Freedom is het verhaal van Mohamedou Ould Slahi, die veertien jaar onschuldig vastzat in Guantanamo Bay, waar hij werd ondervraagd en gemarteld. Hij beschreef zijn verhaal in The Guantanamo Diaries dat onlangs werd verfilmd als The Mauritanian. In het boek pleit hij voor een wereld waarin vrijheid een aangeboren recht is en vergeving een kernwaarde. Niemand minder dan Mohamedou zélf schreef de tekst voor Freedom, als writer in residence bij NITE en De Balie.

Deze bijzondere voorstelling wordt gespeeld door het prijswinnende ensemble dansers van Club Guy & Roni en muzikanten van Slagwerk Den Haag. Op 14 en 15 oktober 2021 vinden de try-outs plaats. Op 16 oktober volgt de première, alle drie in de SPOT Stadsschouwburg van Groningen. Daarna gaat Freedom op tour door het hele land tot en met januari 2022. Houd de website van Club Guy & Roni dus in de gaten voor een optreden in een theater bij u in de buurt.

Type:
dans
Wie:
Club Guy & Roni
Waar:
SPOT Stadsschouwburg Groningen, Turfsingel 86, Groningen
Wanneer:
14, 15 en 16 oktober 2021
Tijd:
20.15 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.