Themadag Onze Jiddisje mama: de workshops

Gepubliceerd op: 9 juni 2021

Schrijfworkshop: Een brief aan moeder

Iedereen heeft een moeder. Iedereen kan schrijven. Maar niet iedereen durft dat.
In de schrijfworkshop Een brief aan moeder ga je met Hetty van Emden aan de slag met een onderwerp dat je aan het begin van de workshop krijgt aangereikt. Hetty weet uit haar ervaring als begeleidster van schrijfgroepen van JMW hoe ze je op weg moet helpen. Wie weet wordt deze workshop wel het begin van een boek!

Wat het thema betreft: Hetty weet waarover ze het heeft, want ze had zelf een Jiddisje mama en is zelf een Jiddisje (groot)mama!

Type:
literair
Wie:
Crescas, Hetty van Emden
Waar:
online
Wanneer:
zondag 20 juni 2021
Tijd:
14.00 - 15.30 uur

Jouw Jiddisje mama: verhalenworkshop in het Ivriet!

Op onze website staat de beschrijving alleen in het Ivriet. Voor wie toch wil weten wat workshopbegeleidster Etty Elbaz-Griffioen van plan is (al was het maar 'voor de weet'), hieronder een vertaling. Wie weet durf je het toch aan om ook als niet native speaker deel te nemen!


“Een vreemdeling is degene naar wiens verhaal je nog niet hebt geluisterd” (aldus de Vietnamese zenmeester en dichter Thich Nhat Hanh (1928).

Sinds mensenheugenis hebben mensen elkaar verhalen verteld. Verhalen zijn een fascinerende en ervaringsgerichte vorm van communicatie die aanscherpt wat we gemeenschappelijk hebben.

In deze virtuele ontmoeting zullen we trachten dat gevoel van samenzijn bij het vuur op te roepen terwijl we onze verhalen met elkaar delen.

Velen van ons kennen de bijnamen Joodse moeder – Jiddisje moeder, en hebben ze gebruikt. Door onze verhalen over moeders, tantes, grootmoeders en vrouwen in het algemeen gaan we op zoek daar de betekenis van die bijnamen – misschien passen ze wel op elk van ons, ongeacht leeftijd, afkomst en geslacht?

Kom je verhalen vertellen, kom luisteren en kom delen in de opwinding!"

Er zijn voor deelname nog vijf gratis plekken te vergeven, daarna betaal je € 5,- per persoon.

Wacht niet langer en meld je aan op onze website (link hieronder)!

Type:
literair
Wie:
Crescas, Etty Elbaz-Griffioen
Waar:
Online
Wanneer:
zondag 20 juni 2021
Tijd:
15.30 - 16.30 uur

Beide workshops maken deel uit van het evenement Onze Jiddisje Mama en lopen parallel met de lezing van Gaby Schrijver: Positieve (Joodse) opvoeding – wat is dat?' uit het dagprogramma.

Omdat de lezing wordt opgenomen, kun je deze achteraf bekijken als je je ook voor het dagprogramma hebt ingeschreven. Zo kun je de workshop van je keuze volgen en hoef je toch niets missen!

Item in samenwerking met JMW.
Logo samenwerking 'JMW'

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.