Riff Cohen

Een klinkend en en onstuimig venster op onze steeds meer multicultureel wordende samenleving.

Gepubliceerd op: 17 juni 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Op het Amerikaanse International Festival of Arts & Ideas droomt men van een wereld zonder grenzen; een planeet vol muziek, kunst en theater. Deelnemers verkennen de wereld zoals die zou kúnnen zijn, via een keur aan evenementen en performances. Denk aan optredens van drag queens, bijenteelt workshops voor een beter eco-klimaat, toneelstukken die een frisse kijk bieden op Shakespeare en concerten van Grammy-winnaars.

In het kader van ‘veiligheid voor iedereen’ vindt een deel van het programma dit jaar nog online plaats. Dat is goed nieuws voor ons in Nederland, want daardoor kunnen wij de virtuele onderdelen via onze computer meemaken, waaronder een bijzonder concert van de Israëlische singer-songwriter Riff Cohen. Cohen zingt in het Frans, Arabisch, Engels en Hebreeuws. Haar stijl is gebaseerd op raï (Algerijnse volksmuziek), rock en mizrachi-muziek (traditioneel uitgevoerd door Israëli's van Jemenitisch-Joodse afkomst).
Cohen combineert haar Noord-Afrikaanse afkomst met haar Israëlische opvoeding om kleurrijke muziek te creëren die mensen uit het hele Midden-Oosten samenbrengt. Al vroeg in haar carrière kreeg ze te maken met tegenslag, omdat ze altijd heeft geweigerd zich te conformeren aan de Israëlische norm: naar eigen zeggen wordt van de meeste vrouwelijke, Israëlische popsterren verwacht dat ze louter Engelstalige muziek maken en schaars gekleed gaan. Zelf is ze vooral geïnteresseerd in het levend houden van de Noord-Afrikaanse tradities en het verbinden van mensen door middel van haar muziek. De inmiddels 36-jarige zangeres zette door en wordt tegenwoordig alom geprezen als de "onverbloemde muzikale belichaming" van de verschillende culturen waar ze zelf uit voortkomt en die ze samenbrengt in haar composities.

Haar liedjes vormen een onstuimig venster op onze steeds multicultureler wordende samenleving. Daardoor past zij perfect bij het International Festival of Arts & Ideas, waar ze haar debuutalbum À Paris zal presenteren. Prijs: gratis.

Type:
muziek
Wie:
International Fetival of Arts and Ideas
Waar:
Online
Wanneer:
maandag 21 juni 2021
Tijd:
20.00 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.