Boek: Femmetje de Wind - Een familie en een Griekse god

Gepubliceerd op: 18 mei 2023

De Wandelaars 2
Een familie en een Griekse god

Femmetje de Wind

Amsterdam: The House of Books, 2023
Aantal blz.: 304
ISBN: 9789044366464

Ook als luisterboek verkrijgbaar

Ook als e-book verkrijgbaar

Femmetje de Wind, onze waarnemend directeur verschijnt deze week alweer met een nieuw boek. De wandelaars 2 - Een familie en een Griekse god is een vervolg op Vier Wandelaars en een Siciliaan, een van de bestverkochte romans van vorig jaar.

Het literaire experiment (vier schrijvers maken samen een boek) is deze keer uitgewerkt aan de hand van de complexiteit van familierelaties. Heel herkenbaar, want elke familie heeft hoofdrollen voor vreugde en verdriet, saamhorigheid en tweedracht. 

Nam De Wind in haar vorige roman nog een Joods personage voor haar rekening, dit jaar is zij de ambitieuze dochter (Lauren) die het familiebedrijf van haar ouders wil redden. Er speelt echter meer. Het huwelijk van Lauren en haar man Gijs (geschreven door Ronald Giphart) is tamelijk bloedeloos. Daarbij denkt de familie een fijne luxe vakantie tegemoet te gaan op Kreta, maar Laurens moeder heeft iets heel anders voor ogen. Zij wil de familie, die door een onbesproken familiegeheim uit elkaar dreigt te vallen, dichter bij elkaar brengen met een heel onverwachts plan. Een week wandelen maakt heel wat los, en dan hebben we het niet alleen over de spieren. 

Een luchtig maar zeker niet oppervlakkig vakantieboek dat de lezer meeneemt op een reis, vol humor, intriges en spannende familieverwikkelingen. 

Misschien ook leuk: Wil je de wandelaars zien op tv? Hier zijn ze te gast bij Tijd voor Max. Kijken vanaf minuut 19.

De wandelaars 2 - Een familie en een Griekse god is verschenen bij uitgeverij The House of Books.
Prijs paperback: € 22,99, E-book: € 9,99, Audioboek: € 12,99.

Femmetje de Wind is schrijver, journalist, columnist en uitgever. Ze richtte het tijdschrift Jackie op, waarvan ze zes jaar lang hoofdredacteur was. Eerder schreef ze Rivka - haar debuutroman waar ze veel lof mee oogstte en dat deels is gebaseerd op het oorlogsverleden van haar vader - en Het beloofde leven, en was ze een van de vier schrijvers van de bestseller Vier wandelaars en een Siciliaan. Femmetje is op dit moment waarnemend directeur van Crescas.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.