Israëlische films en series op Netflix

Nu we opnieuw in een lockdown zitten, is het belangrijk ook af en toe iets leuks te doen, maar wel op een veilige manier.

Gepubliceerd op: donderdag 17 december 20, 18:00

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Netflix heeft een rijk aanbod aan televisieseries uit Israël (en/of met Israëlische acteurs). Zo kunnen we dus vanuit onze woonkamer blijven genieten van de Israëlische cultuur. Wij zetten de beste films en series voor je op een rij.


Type:
film
Wie:
Netflix
Waar:
online
Wanneer:
donderdag 17 december 2020
Tijd:
Altijd online

Maktub

Maktub is een Israëlische komedie, geregisseerd door Oded Raz en geschreven door Guy Amir en Hanan Savyon. De plot draait om de twee gangsters Steve en Chuma. Tijdens een bezoek aan een restaurant in Jeruzalem blaast een terrorist zichzelf op. Dit zet de gangsters aan het denken en ze beginnen te twijfelen over het leven dat ze leiden.

Unorthodox

In de miniserie Unorthodox verbreekt de 19-jarige Esty (gespeeld door Shira Haas) haar gearrangeerde huwelijk. Ze ontsnapt aan de ultraorthodoxe gemeenschap in Williamsburg en verhuist naar Berlijn. Daar trekt ze in bij haar moeder, met wie ze geen contact meer had, en probeert ze een seculier leven te leiden. Haar man heeft echter ontdekt dat ze zwanger is en reist in opdracht van hun rabbijn naar Berlijn om haar te zoeken.

When Heroes Fly

In de serie When Heroes Fly komen vier IDF-veteranen elf jaar na de Tweede Libanonoorlog voor het eerst weer samen. Ze reizen naar Colombia om de verdwenen zus van een van de vrienden - en de ex-vriendin van een andere - te zoeken. Dit bloedstollende drama van Omri Givon gaat over de invloed van een posttraumatische stressstoornis.

Sand Storm

Hoe lang zouden de verstikkende tradities van de bedoeïenengemeenschappen in de Israëlische Negevwoestijn nog stand kunnen houden? De vrouwen in dit meeslepende drama ondergaan hun lot nog enigszins gelaten. Maar de jongere meisjes die vanaf de zijlijn toekijken, willen niets liever dan vernieuwing. Het debuut van regisseuse Elite Zexer was de eerste Arabisch gesproken film die door Israël werd ingezonden voor de Oscars.

Messiah

Een CIA-agent verricht onderzoek naar een charismatische figuur die volgens zijn volgelingen wonderen kan verrichten. Is hij een god of een gevaarlijke oplichter?
Met in de hoofdrollen Mehdi Dehbi, Tomer Sisley, Michelle Monaghan, John Ortiz en Melinda Page Hamilton.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.