Sea, seks & witlof

Gepubliceerd op: 27 januari 2022

Sea, seks & witlof

Michelle van der Kind

Amsterdam: Amphora Books, 2021
Aantal blz.: 189
ISBN: 9789064461514

Een vrouw met een leven als een elstar belandt tijdens haar dagelijkse boodschappen in de supermarkt op een vreemd feestje. Een aannemer doet wel erg lang over de verbouwing van een kleine badkamer en een leraar krijgt tijdens een examen plotseling medelijden met zijn zwoegende leerlingen. In ‘Touw’ verandert de kattenoppas een grachtenpand in een berglandschap. Ze heeft haar tent opgezet naast de keukentafel. "Overdag zie ik vanuit mijn tent de wolken voorbijtrekken. Vijf gaten heb ik gehakt, in vijf vloeren. Het dakraam heb ik opengezet zodat de vogels vrij spel hebben. In kamp 1 heeft een merel een nest gemaakt op de linnenkast." Ogenschijnlijk gewone mensen komen in verrassende situaties terecht. De spanning tussen binnen- en buitenwereld is steeds aanwezig.

Michelle van der Kind (1978) is docente Nederlands en schrijft korte verhalen. Ze publiceerde onder andere in De Optimist, Hoogtelijn, tijdschrift van de NKBV, in ‘Zin en waanzin’ van literairwerk.nl en in ‘Het debuut’ van de Dordtse boekenmarkt. Ze won de schrijfwedstrijd van het Haarlems Dagblad en werd geselecteerd voor Scheltema’s schrijversacademie in samenwerking met literair tijdschrift De Gids. Sea, seks & witlof is haar literaire debuut.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.