Gilad Hekselman Quartet

Twee 'live sets' van een fantastische jazzgitarist en zijn band

Gepubliceerd op: 28 januari 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Gilad Hekselman is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de bekendste jazzgitaristen ter wereld. Sinds zijn verhuizing naar New York speelt de geboren Israëli samen met de grootste artiesten uit de internationale jazzscene, zoals Chris Potter, Eric Harland, Mark Turner, Anat Cohen, Ari Hoenig, Esperanza Spaldin, Jeff Ballard, Ben Wendel, Gretchen Parlato, Avishai Cohen, Jeff 'Tain' Watts, Tigran Hamasyan, Aaron Parks, Becca Stevens, John Scofield, Terri Lyne Carrington, Danilo Perez en Peter Bernstein en vele anderen.

In 2019 besloot Hekselman zijn solocarrière tijdelijk op een laag pitje te zetten en focuste hij zich volledig op zijn kwartet. Samen met pianist Aaron Parks, bassist Burniss Travis en drummer Marcus Gilmore trad hij op in de grote jazzclubs van New York, zoals de Blue Note, Village Vanguard en Smalls, maar deed hij ook de rest van de wereld aan. Zo stond zijn kwartet op het Franse Montreux Jazz Festival en in Nederland traden ze op bij North Sea Jazz, LantarenVenster en het Bimhuis. Hekselmans laatste twee albums Ask For Chaos en Further Chaos kregen lovende recensies. Op beide albums experimenteert hij met nieuwe stijlen. Toch komt ook het klassieke gitaartrio-geluid aan bod waar Gilad zo bekend mee is geworden.

Op donderdag 4 februari speelt hij samen met de andere leden van zijn kwartet twee keer een livestream-concert op uitnodiging van The Jazz Gallery. Als je een van deze concerten wilt bijwonen kun je via hun website een kaartje kopen (€ 18).
Je krijgt een dag van tevoren een beveiligde YouTube-link toegestuurd.

Type:
muziek
Wie:
https://www.jazzgallery.org/calendar/livestream-gilad-hekselman
Waar:
Online
Wanneer:
maandag 4 januari 2021
Tijd:
Een latertje: 1.30 en 3.30 's nachts!

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.