Ziv Taubenfeld’s Full Sun

Gepubliceerd op: donderdag 7 januari 21, 11:00

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

De concertzalen blijven nog wel even gesloten. Dat is vervelend voor muziekliefhebbers, maar gelukkig hebben veel muzikanten, zalen en concertorganisatoren de laatste maanden verschillende alternatieven bedacht.
Zo ook het Bimhuis. De jazztempel in Amsterdam heeft een radio- en videokanaal geopend waarop eerder opgenomen concerten zijn terug te luisteren en -kijken. De komende weken raden we steeds een onlineconcert aan van (een) bijzondere Israëlische jazz artiest(en). Deze week is dat het ensemble Full Sun.

Full Sun werd opgericht door Ziv Taubenfeld, met de bloeiende improvisatiescène van Amsterdam als uitgangspunt. Verhalen uit de eeuwenoude Natufische cultuur en uit modernere tijden klinken door in de improvisaties en composities. Het ensemble gebruikt grafische partituren die worden vertaald in melodieën, grooves en eerbetuigingen aan de invloedrijke jazzmusici John Tchicai, Jemeel Moondoc en Sunny Murray.

Taubenfeld werd geboren in Karmiël, Israël en ging op elfjarige leeftijd klarinet spelen. Op het plaatselijke conservatorium ontdekte hij de basklarinet, die al snel zijn hoofdinstrument werd. Zijn interesse in improvisatie werd nog verder aangewakkerd toen hij de invloedrijke saxofonist Albert Beger ontmoette.

Met: Ziv Taubenfeld - basklarinet, Michael Moore - saxofoon/klarinet, Luis Vicente - trompet, Joost Buis - trombone, Nico Chientaroli - piano, Shay Hazan - bas en Onno Govaert - drums.

Type:
muziek
Wie:
Ziv Taubenfeld
Waar:
Online, Bimhuis Radio
Wanneer:
zaterdag 9 januari 2021 - dinsdag 9 februari 2021
Tijd:
24/7

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.