Even voorstellen: de nieuwe bestuursleden van Crescas

Gepubliceerd op: 2 september 2021

Crescas verwelkomt per 1 september 2021 twee nieuwe bestuursleden.

Marcel Mock is aangetreden als de nieuwe voorzitter. Marcel heeft langjarige ervaring als bestuurder van Joodse organisaties, met fondswerving en samenwerking. Professioneel is hij juridisch adviseur, vooral op het gebied van ondernemingsrecht, compliance en bestuurlijke inrichting.

Esther van Fenema versterkt het bestuur als lid. Esther staat met haar specifieke achtergrond en tomeloze energie borg voor nieuwe verfrissende invalshoeken. Zij is werkzaam als psychiater (gespecialiseerd op artiesten), violiste, opiniemaker en publicist. Daarnaast zet zij haar idealen kracht bij met de politieke partij NLBeter.

Reeds in februari 2021 trad Stanley Winnik toe als lid van het bestuur. Hij heeft een lange carrière in het bankwezen achter zich en vormt met die ervaring een tandem met de penningmeester.

Het bestuur bestaat verder uit Philip Menco (penningmeester), Hannah Neudecker en Femmetje de Wind.

Eerder in 2021 nam Crescas afscheid van David Simon (vice-voorzitter) en Erik Meijer (penningmeester), beiden wegens het bereiken van de reglementaire termijn. Sharon Polak verliet na zes actieve jaren eind augustus het bestuur.
Bestuur en directie zijn David, Erik en Sharon buitengewoon dankbaar voor de jarenlange grote en enthousiaste inzet en toewijding voor en aan Crescas. Hun inspanningen hebben in belangrijk mate bijgedragen aan de voorspoedige ontwikkeling en continuïteit van de organisatie.

Meer weten over het bestuur van Crescas? Dat kan op onze website.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.