On the Edge of Nowhere

Een virtueel audiovisueel project met dansvideo's, audiotracks en tekeningen

Gepubliceerd op: 19 augustus 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Choreografe en danseres Ella Rothshild heeft de handen ineengeslagen met Batsheva Dance Company voor een bijzondere trilogie die drie artistieke producten omvat: een dansstuk voor het podium (Summer Snow), een audiovisuele website en een boek vol tekeningen. Het virtuele audiovisuele project On the Edge of Nowhere is nu voor iedereen beschikbaar 

Dit kunstwerk functioneert als een interactieve website waarin de bezoeker een angstaanjagende digitale ruimte betreedt. Deze digitale ruimte is gevuld met objecten en een ongrijpbare menselijke aanwezigheid - die van een andere kijker, een vreemdeling. De kamer heeft de vorm van een landkaart waar de bezoeker zich doorheen kan bewegen door verschillende knoppen aan te klikken. Achter die knoppen zitten (dans)video's, audiotracks en tekeningen verborgen.

Het doel van de website is om de bezoeker bewust te maken van de rol van voyeurisme in onze samenleving. Het wordt de bezoeker namelijk steeds duidelijk dat hij een wereld binnenstapt waartoe hij niet behoort. Hoewel deze digitale bubbel zich in een ruimte bevindt die realistisch lijkt, laat het ronddwalen de bezoeker achter met een surrealistisch en grillig gevoel. 

Ella Rothshild begon haar danscarrière bij Ohad Naharins Batsheva Dance Company en het dansgezelschap van Inbal Pinto en Avshalom Pollak. Tegenwoordig maakt ze haar eigen choreografieën en schrijft en tekent daarnaast. In al haar werken zit een verhaallijn die de verschillende disciplines die ze gebruikt, met elkaar verbindt. Dit doet ze om zoveel mogelijk zintuigen tegelijk te kunnen prikkelen.

Type:
dans
Wie:
Batsheva Dance Company
Waar:
online
Wanneer:
zondag 15 augustus 2021
Tijd:
dagelijks

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.