Maestro Jules onthult

De Vier Jaargetijden van Vivaldi in Den Bosch

Gepubliceerd op: 4 november 2021

Na een lange stilte: eindelijk weer concerten in het verschiet
Met grote blijdschap kan Maestro Jules melden dat er weer 'echte' concerten op de agenda staan. Na een donkere periode waarin we ons alleen via een live stream tot u konden richten, staan we nu toch aan de vooravond van een nieuw seizoen. Dat wordt afgetrapt met een “ouwe gouwe” uit het Maestro Jules Onthult repertoire: de Vier Jaargetijden van Antonio Vivaldi met violiste Carla Leurs als solist.
En wel op een bijzondere locatie: de nieuwe concertzaal in de Brabanthallen in Den Bosch (HAL 8). Op zaterdag 13 november om 20.00 uur is het aan het Maestro Jules Orkest om daar samen de spits af te bijten.

Nieuw seizoen
Natuurlijk blijft het seizoen niet bij deze Vivaldi. Veel concerten van het vorige seizoen konden worden opgeschoven. Als vanouds presenteren we ons weer in TivoliVredenburg, maar ook zal er in het Koninklijk Concertgebouw (14 maart 2022 met Mozarts 40ste symfonie) worden geconcerteerd.
Gelukkig konden bijna alle meesterwerken die u eerder werden beloofd alsnog worden geprogrammeerd: Beethovens Zesde Symfonie (Pastorale) met de Neue Philharmonie Westfalen, Berliozs bedwelmende Symfonie Fantastique en Ravels Bolero (beide met het Philips Symfonie Orkest). Ook omdat momenteel het muziekleven nogal in beweging is, is het niet uitgesloten dat er nog meer concerten bijkomen.

En verder
Gelukkig heeft de Maestro tijdens de coronaperiode niet stil hoeven zitten. We zijn bezig met het ontwikkelen van een gloednieuwe Maestro Jules website, die binnenkort wordt gelanceerd. Je hoort van ons als we live gaan wanneer u zich inschrijft op onze nieuwsbrief.

Wellicht heb je in de media al iets vernomen over het project waarin hij Tijl Beckand in tweeënhalf jaar de Negende Symfonie van Beethoven heeft leren dirigeren. En inderdaad heeft Tijl dit werk (van zo’n zeventig minuten) onlangs met het Residentie Orkest en het Toonkunstkoor Amsterdam tot een goed einde weten te brengen. Dit leerproces is vanaf medio december op de NPO AVROTROS te volgen via een zevendelige serie over Beethoven en zijn Negende Symfonie.

Type:
muziek
Wie:
Maestro Jules
Waar:
Grote Zaal, Brabanthallen, Diezekade 2, 5222 AK ‘s-Hertogenbosch
Wanneer:
zaterdag 13 november 2021
Tijd:
20.00 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.