Het nieuw programma staat klaar!

Gepubliceerd op: zaterdag 22 augustus 20, 22:48

Het programma van Crescas voor het nieuwe studiejaar staat online!

Naast ons reguliere programma van taalcursussen en lezingen die verband houden met feestdagen of herdenkingen, heeft Crescas vanaf dit jaar ook een compleet programma rond een jaarthema. Dit jaar: 'De levensboom van de Joodse literatuur'. Het thema-programma begint na de Hoge Feestdagen. En al vóór de feestdagen vindt het unieke openingsevenement van het jaar plaats: een gesprek tussen professor Emanuel Tov van de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem en Bart Wallet van de Universiteit van Amsterdam (UvA), op woensdagavond 9 september, over een fascinerend vakgebied: Bijbelkritiek. Meer over de openingsevenement lees je hier.

Cursuspagina

Alle cursussen staan chronologisch geordend onder 'cursussen' in het menu. Om een bepaalde type cursussen te vinden kun je aan de hand van de categorieën zoeken. Ook de zoekfunctie kan je helpen om een specifieke cursus te vinden: tik het begin van een titel en de cursus zal vanzelf verschijnen.

Online cursussen

Tot januari 2021 is het programma bij Crescas volledig online. Na januari gaan wij, indien mogelijk, en dat hopen wij van harte, weer naar 'live' bijeenkomsten met maximaal zestien cursisten. Als dat niet mogelijk blijkt wegens de coronamaatregelen, schakelen wij weer over naar online.
Bij elke online cursus staat aangegeven dat hij als online cursus wordt verzorgd. Bij live cursussen wordt de locatie waar die gepland zijn, vermeld.

Taalcursussen

De meeste taalcursussen beginnen in september en oktober. Dit jaar hebben wij een groot aanbod aan taalcursussen dankzij de samenwerking met het Joods Studiecentrum Leiden (JSL). Crescas breidt dus ook uit naar de Mediene! In het programma van dit jaar verzorgt Crescas drie talen: Ivriet, Jiddisj en Arabisch. Naast taalstudie zijn er ook leesgroepen. De cursussen Arabisch in Amsterdam en Bijbels Hebreeuws (beginners én gevorderden) in Leiden zijn in principe 'live' en beginnen pas in januari.

Grote variatie

Het programma is zeer gevarieerd en behelst kunst, geschiedenis, wetenschap, (museum)wandelingen, folklore en Israëlisch-Arabische betrekkingen. Daarnaast zijn er verschillende lezingen waarin aandacht wordt geschonken aan Joden in de Arabische wereld.
Sommige cursussen zijn onmisbaar in ons programma. Dit zijn geliefde cursussen die we herhalen of waarvan een nieuwe editie is gepland, zoals Lev cinema en Ma'ale films.

Evenementen

Naast cursussen zijn er dit jaar ook veel evenementen. De Pub Quiz krijgt zijn derde editie en het evenement 'Onze Jiddisje mama' is in de maak.

Leiderschap aan Jongeren en Jongvolwassenen

Crescas kijkt naar de toekomst! Om Joods Nederland te versterken, is investering in de jonge generatie onmisbaar. Heb je een kind/kleinkind in de leeftijd tussen 16 en 20 jaar? Geef hem of haar deze serie van vijf bijeenkomsten over Leiderschap en zelfontwikkeling cadeau.

Samenwerking

Samenwerking met andere organisaties wordt de speerpunt van Crescas en veel cursussen en evenementen zijn ook door samenwerking tot stand gekomen! Bij Crescas geloven wij in samenwerking: om de diversiteit van Joods Nederland te vertegenwoordigen, krachten te bundelen en een sterker jodendom te realiseren. Met sommige organisaties hebben wij al lang een goede en stabiele samenwerking, zoals het Genootschap voor de Joodse Wetenschap in Nederland, Joods Maatschappelijk Werk en het Joods Cultureel Kwartier. Met andere organisaties is de samenwerking nieuw: Oy Vey of Sechel, de studentenvereniging van Hebreeuwse Studies aan de UvA.

Het wordt een vol, mooi, inspirerend en spannend jaar. Maak je keuze uit het programma, schrijf je in via onze nieuwe website en blijf betrokken!

Het Crescas-team

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.