Children of Al-Andalus

Portretten van Andalusisch-Marokkaanse moslims en Joden

Gepubliceerd op: 17 maart 2022

Fotograaf Hicham Ghalbane en reisboekschrijver Rick Leeuwestein gingen de afgelopen jaren in Marokko op zoek naar de Marokkaanse nakomelingen van de Joden en moslims die in de Middeleeuwen woonden in Al-Andalus, het gebied dat wij nu Spanje en Portugal noemen.

Voor hun boek Children of Al-Andalus interviewden ze meer dan veertig Andalusische Marokkanen die vertellen over de sterke band die ze nog steeds voelen met dat legendarische rijk.

Een deel van die portretten is te zien op de tentoonstelling Children of Al-Andalus. Portretten van Andalusisch-Marokkaanse moslims en joden, deels binnen in het Kunstkabinet van het Joods Museum en deels buiten op het Waterlooplein langs de Amstel.

Crescas haakt in op deze boeiende tentoonstelling met een rondleiding langs de portretten, waarbij de makers vertellen over hun werk.

Let op: vanwege de logistiek in het museum moeten we het aantal deelnemers beperkt houden!
Wil je erbij zijn? Meld je dan snel aan!

Meer informatie op onze website en die van het Joods Museum.


Dit evenement is het eerste in een reeks die de naam draagt van Leo Levie, de man die vele jaren de drijvende kracht en inspiratie was van het Joods Studiecentrum in Leiden.

Item in samenwerking met JCK.
Logo samenwerking 'JCK'

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.