David Grossman

Gepubliceerd op: 10 september 2021

Met Nathan Englander

David Grossman

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Een klein jaar na het verschijnen van Het leven speelt met mij, de Nederlandse vertaling van David Grossmans nieuwe roman Iti hachajiem mesacheek marbee is nu ook de Engelse vertaling op de markt gekomen onder de titel: More Than I Love My Life. Geïnspireerd door de herinneringen van een politieke gevangene in het Joegoslavië van de jaren vijftig, vertelt More Than I Love My Life / Het leven speelt met mij het verhaal van drie generaties vrouwen. Zij gaan op een onwaarschijnlijke reis van Israël naar het 'Adriatische Alcatraz' om de gedeelde confrontatie met hun traumatische familieverleden aan te gaan.

David Grossman schreef eerder onder meer de veelgeprezen boeken Komt een paard de kroeg binnen, Het zigzagkind, Over de grens, Een vrouw op de vlucht voor een bericht en Uit de tijd vallen. Hij is vredesactivist, winnaar van de Booker International Prize en generatiegenoot van Amos Oz.

Om de lancering van de Engelse vertaling te vieren organiseert 92Y in New York een gesprek tussen Grossman en de bekende Amerikaans-Joodse schrijver Nathan Englander. Englander is bekend van succesvolle boeken als Dinner at the Center of the Earth, Kaddisj.com en de korte verhalenbundel What We Talk about When we Talk about Anne Frank.

Via een livestream kunt u dit gesprek bijwonen. Uiteraard kunt u Het leven speelt met mij óf desgewenst More Than I Love My Life kopen bij uw favoriete boekhandel.

Type:
literair
Wie:
92Y
Waar:
online
Wanneer:
donderdag 23 september 2021
Tijd:
zie website

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.