Aviv Noam Quartet

Gepubliceerd op: 5 augustus 2021

(foto: Arjen Stada)

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Saxofonist en componist Aviv Noam komt oorspronkelijk uit Tel Aviv, maar woont sinds enkele jaren in Amsterdam. Daar werkt hij aan verschillende projecten binnen de Nederlandse en Europese jazz scene. Samen met basklarinetist Federico Calgano, contrabassist Louis J. Bourhis en drummer Illia Rayskin brengt Noam originele avant-garde jazz ten gehore, gecombineerd met andere muziekstijlen zoals klassieke composities, Israëlische tunes en vrije improvisatie. 

Vorig jaar won het Aviv Noam Quartet de tweejaarlijkse, landelijke Dutch Jazz Competition. Sinds 2000 vormt deze competitie een kweekvijver voor toptalent, met eerdere winnaars als Oene van Geel, het Fransz Von Chossy Quartet en het Xavi Torres Trio. Traditiegetrouw treedt het winnende ensemble op bij verschillende prestigieuze muziekfestivals. Omdat dit vorig jaar geen doorgang kon vinden vanwege de coronamaatregelen, wordt dat dit jaar ingehaald – hoewel ook nu weer niet alle festivals zullen doorgaan.

Een van de plekken waar het Aviv Noam Quartet deze zomer wél optreedt, is het Oranjewoud Festival, een veelzijdig en laagdrempelig internationaal festival klassieke muziek in Friesland, onder leiding van artistiek directeur Yoram Ish-Hurwitz.
Het festival duurt van 19 t/m 22 augustus en heeft naast het Aviv Noam Quartet nog veel meer in petto: optredens van violiste Noa Wildschut en pianist Rembrandt Frerichs bijvoorbeeld, muziek-yoga workshops onder leiding van gitarist Izhar Elias, familieconcerten met maestro Jules van Hessen en diepte-interviews door Coen Verbraak en Lex Bohlmeijer.


Type:
muziek
Wie:
Oranjewoud Festival
Waar:
Parklandschap Oranjewoud bij Heerenveen, Lindelaan 1, 8453 JD Oranjewoud
Wanneer:
vrijdag 20 augustus 2021
Tijd:
20.00 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.