Salomons oordeel

Gepubliceerd op: 15 maart 2019

Salomons oordeel

Robert Vuijsje

Amsterdam: Lebowski, 2019
Aantal blz.: 240
ISBN: 9789048846795

Ook als e-book verkrijgbaar

'Ik heet Salomon, en dan ook nog Cohen?' vraagt hij aan zijn ouders. 'Wat denk je dat mijn vrienden daarvan vinden?'
Max en Alissa denken dat ze alle moderne valkuilen van racisme en antiracisme hebben doorstaan. Hij is een jood uit Amsterdam-Zuid, zij is zwart en komt uit de Bijlmer. Hun zoon Salomon is zeventien jaar en staat voor de keuze: hoor ik bij de mensen die op mijn vader lijken of bij de kinderen die zwart zijn, net als ik? Max en Alissa denken dat ze op dezelfde manier naar de wereld kijken, tot Salomon door zijn vriendinnetje wordt beschuldigd van verkrachting.
'Salomons oordeel' is een ontroerende en komische roman over een familie die verstrikt raakt in de moderne tijd. De lezer wordt gedwongen om kleur te bekennen: aan welke kant sta ik nu echt?


Robert Vuijsje (Amsterdam, 12 oktober 1970)  is een Nederlandse journalist en schrijver. Hij studeerde Sociologie en Amerikanistiek aan de Universiteit van Amsterdam. Hij bracht ook een jaar door aan de Amerikaans Universiteit van Memphis.
Robert heeft onder andere als journalist gewerkt voor Nieuwe Revu en De Pers. Hij schrijft wekelijks een column voor Het Parool en schrijft recensies over Amerikaanse literatuur voor Vrij Nederland.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.