Roze Filmdagen

Dit jaar geheel virtueel, met maar liefst vijf Israëlische films!

Gepubliceerd op: 17 maart 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Met de lente in het vooruitzicht presenteert Roze Filmdagen de 24ste editie van het festival.

Nog tot en met 21 maart kun je je onderdompelen in een ruim aanbod van de allerbeste LHBTQ films en documentaires, aangevuld met verdiepende talkshows. Aangezien de bioscopen in Nederland nog altijd gesloten zijn, vindt het gehele festival dit jaar online plaats en kun je de films dus gewoon vanaf je eigen bank bekijken. Voor deze virtuele editie zijn vijf Israëlische films geselecteerd: Kiss me before it blows up van Shirel Peleg, Douze Points van Danny Sirki, Sublet van Eytan Fox en de korte films Polygraph en Cosmopolitain.

De films zijn niet eindeloos beschikbaar, dus reserveren is een must. Per film betaal je € 8,50.

Wij kozen er twee die ons bijzonder de moeite waard lijken: Kiss me before it blows up en Sublet.

Type:
film
Wie:
Roze Fimdagen
Waar:
Online
Wanneer:
donderdag 11 maart 2021 - zondag 21 maart 2021

Kiss me before it blows up

Maria reist vanuit Duitsland naar Tel Aviv om bij haar vriendin Shira in te trekken. Een kleine (letterlijke) misstap en een verkeerde aanname veroorzaken echter een niet te stoppen kettingreactie. Wat volgt is een chaotische reis die de twee families van de tortelduifjes samenbrengt. Kiss me before it blows up is een romantische komedie waarin ook ongemakkelijke onderwerpen als het Midden-Oostenconflict en de Holocaust niet geschuwd worden.

Sublet

Michael is een journalist uit New York die op adem wil komen na zijn gestrande relatie. Hij besluit tiidelijk in Tel Aviv te gaan wonen om daar te schrijven. Hij huurt een appartement bij de jonge en levendige Tomer, die zich meteen aanbiedt als gids. Terwijl Michael de jeugdige energie van de stad opzuigt, verdwijnt zijn gereserveerde houding en vindt hij de kracht om zijn leven weer te omarmen.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.