Expositie: Joodse Arnhemmers 40-45

Gepubliceerd op: 2 november 2023

Van 7 tot en met 19 november 2023 is in de bibliotheek van cultureel centrum Rozet in Arnhem de expositie Joodse Arnhemmers 40-45 te zien.

Wethouder Bob Roelofs van Burgerparticipatie verricht op maandag 6 november de opening. Daarna gaat hij in gesprek met gemeentelijk archeoloog Leo Smole over de vraag: "Hoe kan de geschiedenis van Joods Arnhem meer gaan leven in onze stad?" Het Déjà VU-Kwartet verleent muzikale medewerking.
Onderdeel van tentoonstelling is het verhaal van ooggetuige Louisa, destijds tien jaar oud.

De opening vindt plaats van 15.30 uur tot 17.00 uur en is vrij toegankelijk. Aanmelden vooraf is verplicht. Dit kan via email: [email protected].

Vanaf 7 november is de expositie vrij toegankelijk. Aanmelden is dan niet nodig. Op 10, 11 en 12 november zijn er speciale rondleidingen met een gids.

De expositie in het cultureel centrum Rozet valt in de herdenkingsweek in Arnhem. Ieder jaar worden op de tweede zondag in november de 1500 Joodse Arnhemmers herdacht die zijn vermoord tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar is dat op 12 november. Het gedenkteken op het Jonas Daniel Meijerplein/Kippenmarkt vormt een blijvende herinnering.

Kijk voor alle informatie over openingstijden, de expositie en het herdenkingsprogramma op de website van Joods Monument Arnhem.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.