Boekpresentatie Canon 700 Jaar Joods Nederland

Gepubliceerd op: 4 mei 2023

Op maandag 8 mei is de feestelijke presentatie van het boek de Canon 700 Jaar Joods Nederland.

De eerste versie van deze Canon werd in 2015 door Crescas en Joods Maatschappelijk Werk gepubliceerd. Er is nu een geactualiseerde versie verschenen, en de verschillende hoofdstukken zijn vertaald in het Engels.

De Canon van 700 jaar Joods Nederland geeft in honderd zogenoemde vensters, of hoofdstukken, de geschiedenis weer van Joden in Nederland. Elk venster heeft betrekking op een centrale gebeurtenis, een plaats, een persoon of een voorwerp. In de canon geven de auteurs Bart Wallet en Tirtsah Levie Bernfeld een beeld van het rijke Joodse verleden van Nederland.

Tijdens de boekpresentatie geven de auteurs een toelichting en geven verschillende Joodse jongeren hun reactie op het boek. Rapper Benjamin Fro verzorgt een optreden.

De Joodse Canon vind je ook online op een eigen website.

De presentatie vindt plaats in de Uilenburgersjoel, Nieuwe Uilenburgerstraat 91, Amsterdam.
De sjoel is open vanaf 16:30 uur, het programma begint om 16:45 uur.

In verband met de beperkte ruimte is aanmelden vooraf verplicht. Stuur uiterlijk woensdag 3 mei 2023 een e-mail naar [email protected]. En vermeld ook met hoeveel personen je wilt komen.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.