'De hel en andere bestemmingen' - Madeleine Albright

Gepubliceerd op: 17 juli 2020

De hel en andere bestemmingen
Een van de inspirerendste vrouwen uit de Amerikaanse politiek

Madeleine Albright

Ambo | Anthos, Amsterdam, 2020
Aantal blz.: 376
ISBN: 9789026341809

Als Madeleine Albright in 2001 terugtreedt als eerste vrouwelijke minister van Buitenlandse Zaken van de VS, wordt haar gevraagd hoe zij herinnerd wil worden. "Ik wil niet herinnerd worden,' antwoordt ze, 'ik ben er nog steeds en ik wil dat elke fase van mijn leven spannender is dan de voorgaande.'
Op dat moment overziet Albright haar mogelijkheden: ze kan schrijven, lesgeven, reizen, lezingen geven, een bedrijf beginnen, strijden voor meer democratie, opkomen voor vrouwen, campagne voeren voor politieke kandidaten en meer tijd besteden aan haar kleinkinderen. Ze besluit om het allemaal te doen. Al meer dan twintig jaar is ze constant bezig en ze leert nog elke dag. Ze bewandelt haar eigen pad en is tegelijkertijd in staat om een stem te geven aan de miljoenen mensen die smachten naar respect, ongeacht hun gender, achtergrond of leeftijd.
'De hel en andere bestemmingen' van Madeleine Albright is de inspirerende autobiografie van een uitzonderlijke vrouw met een weergaloze levenslust. Madeleine Albright op haar best: openhartig, grappig, persoonlijk en serieus. Lees ook Albrights eerdere autobiografische boeken Praagse winter en Mevrouw de minister.

Madeleine Albright: De hel en andere bestemmingen. Een van de inspirerendste vrouwen uit de Amerikaanse politiek
Amsterdam: Ambo | Anthos, 2020
Vert: Catelien van Paassen, Willem van Paassen en Nicole Seegers
Aantal blz.: 376


Madeleine Albright (Praag, 1937) was van 1997 tot 2001 als eerste vrouw minister van Buitenlandse Zaken in de regering van Bill Clinton. Daarnaast was ze lid van de Nationale Veiligheidsraad en ambassadeur voor de VS bij de Verenigde Naties. Momenteel is ze voorzitter van het National Democratic Institute for International Affairs en is ze Mortara Endowed Distinguished Professor aan Georgetown University in Washington D.C.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.