The Seventh Heaven

Travels through Jewish Latin America

Gepubliceerd op: donderdag 15 oktober 20, 11:00

The Sev­enth Heav­en
Trav­els Through Jew­ish Latin America

Ilan Sta­vans

Pittsburgh: University of Pittsburgh Press, 2020
Aantal blz.: 298
ISBN: 9780822966319

Ook als e-book verkrijgbaar

Vijf jaar lang reisde de gerenommeerde essayist en cultuurcriticus Ilan Stavans door Zuid-Amerika, op zoek naar Joodse gemeenschappen en hun cultuur. Hun voorouders, die de geschiedenis zijn ingegaan als ‘desaparecidos’ (zij die verdwenen) reisden in 1492 mee met Christoffel Columbus, in de hoop op veiligheid, weg van de genadeloze Spaanse Inquisitie.
Stavans maakt een fysieke reis die hem naar twaalf Zuid-Amerikaanse landen brengt, naar Spanje, waar hij ontdekt dat de gevolgen van de Inquisitie nog altijd niet geheel verdwenen zijn, naar het zuidwesten van de Verenigde Staten, waar al eeuwenlang ‘crypto-Joden' wonen, en naar Israël om te zien wat Latijns-Amerikaanse Joden daar na hun alija zijn gaan doen.
Tijdens zijn reis is hij voortdurend op zoek naar de betekenis van ‘de zevende hemel' voor de Joodse gemeenschappen die hij bezoekt.

Lees op Jewish Book Council een bespreking van The Sev­enth Heav­en: Trav­els Through Jew­ish Latin America.

Ilan Stavans nam in augustus 2020 deel aan een Zoomgesprek over antisemitisme in Latijns Amerika. Terugkijken kan op jewishbookcouncil.org/events/antisemitism-in-latin-america.


Ilan Stavans (1961, Mexico City) promoveerde aan Columbia University in New York op een proefschrift over Latijns-Amerikaanse literatuur en is als universitair docent Latijns-Amerikaanse cultuur sinds 1993 verbonden aan het Amherst College in Massachusetts. Stavans is schrijver, literatuur- en cultuurcriticus, vertaler, televisiepersoonlijkheid en uitgever.


Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.