Bach & Escher

Gepubliceerd op: 10 september 2021

Met Tami Krausz

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Ensemble Heliosfero presenteert het project Bach & Escher – oneindige variatie.
De rode draad voor de Heliosfero-musici is het verlangen en de ambitie om klassieke muziek toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht op welk continent men woont of onder welke economische omstandigheden men leeft. Dit project slaat weer naadloos aan bij deze filosofie.

Bach & Escher is een idee van de Israëlische fluitiste Tami Krausz. Samen met de muzikanten van Heliosfero brengt zij delen uit J.S. Bachs Das Musikalische Opfer (BWV1079) ten gehore. Tijden de muziekstukken worden bovendien interessante schilderijen van M.C. Esscher getoond, waaronder zijn ‘vlakvullingsmotieven’, ‘metamorfoses’ en ‘kringloop’. Kunsthistorica Marijke de Jong zal deze kunstwerken duiden.

De werken van Bach en Escher kennen vele raakvlakken, ook al komen beide kunstenaars uit verschillende eeuwen en oefenden zij een andere kunstvorm uit. Beide genieën kenmerken zich door bepaalde basismotieven, waarin symmetrie, herhaling, spiegeling en variatie van sequenties steeds weer de boventoon voeren.

In deze ‘concert-art experience’ worden meerdere zintuigen geprikkeld: door zowel te kijken als te luisteren beleeft het publiek een verrassende en verrijkende ervaring. Dit bijzondere ‘kijk-concert’ zal alle bezoekers en liefhebbers van schilderkunst aanspreken en beroeren.

Het concert vindt de komende maand drie keer plaats: op 11 september in Midwoud, op 12 september in Arnhem en op 22 september in Amsterdam. Kijk op de website van Heliosfero voor exacte data en locaties.

Type:
muziek
Wie:
Heliosfero
Waar:
Midwoud, Arnhem, Amsterdam
Wanneer:
zaterdag 11 september 2021 - donderdag 23 september 2021
Tijd:
zie website

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.