Broken Mirrors

Een aangrijpend Israëlisch melodrama over schuldgevoelens, wroeging en wraak

Gepubliceerd op: 9 juni 2022

Broken Mirrors is een melodrama over schuldgevoelens en hoe je daarmee omgaat en over straf in alle denkbare vormen. De film vertelt een aangrijpend verhaal van wroeging en wraakzucht.

De zeventienjarige Ariella Adler (Shira Haas) groeit op met Giora, haar overbezorgde, strenge vader die zijn dochter discipline wil bijbrengen met harde strafmethodes. Maar als Ariella de fout in gaat met vreselijke gevolgen blijft straf uit. Ariella neemt er geen genoegen mee dat ze, in de ogen van haar vader, al genoeg gestraft is en begint aan een zoektocht die haar uiteindelijk brengt bij een geheim uit haar vaders verleden. Een confrontatie kan niet uitblijven.

Een indrukwekkend gesprek met regisseur Aviad Givon lees je in We wish our fathers could have seen this film 40 year ago op de website van Zlín Film Festival for Children and Youth.

Broken Mirrors (The Punishment)

Bekijk hier ons gerelateerde cursus aanbod

Salomon Bouman Item in samenwerking met Genootschap voor de Joodse Wetenschap in Nederland. Het Genootschap voor de Joodse Wetenschap in Nederland is opgericht in 1919 in navolging van soortgelijke genootschappen in het buitenland, die voortkwamen uit de traditie van de Wissenschaft des Judentums. Van oudsher organiseert het genootschap lezingen waarin joodse wetenschap in de ruime zin van het woord centraal staat. Er worden lezingen gehouden over joodse cultuur, religie, geschiedenis, literatuur, medische onderwerpen, fysica, filosofie, muziek, of een combinatie daarvan. Het genootschap organiseert 6 à 7 lezingen per jaar. Deze worden altijd op zondag gehouden. De contributie bedraagt € 25 per jaar. meer informatie: genootschapjoodsewetenschap.nl
Demografische veranderingen in Israel

In zijn lezing legt Salomon Bouman de nadruk op de grote veranderingen in Israël in de jaren voor en na de oorlog van 1967. Hij belicht het belang van die oorlog voor de diaspora en met name voor de...

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.