Ode aan choreografe Anna Sokolow

Rooms2020, speciaal ontworpen voor een virtueel publiek.

Gepubliceerd op: 19 november 2020

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Choreografe en danseres Anna Sokolow kreeg grote invloed op de dansscene in Israël vanaf het moment dat zij zich in 1953 aansloot bij de Inbal Dance Company. In de daaropvolgende jaren choreografeerde ze bij verschillende fameuze Israëlische dansgroepen, waaronder de Batsheva Dance Company, de Kibbutz Dance Company en het Lyric Theater. Ze was niet alleen bekend om haar werk, maar ook om haar inventiviteit: eind jaren vijftig was ze de eerste moderne choreograaf die haar werk Rooms op de nationale televisie vertoonde.
Rooms gaat over het psychische isolement en de onvervulde verlangens die mensen in grote steden ervaren. De jazzscore van Kenyon Hopkins vertolkt het ritme van de moderne samenleving.

Dat dit meesterwerk nog altijd relevant is, blijkt uit het feit dat talloze dansgezelschappen het in de loop der jaren hebben uitgevoerd. De nieuwste versie, van het Sokolow Theate,r heet Rooms2020 en is speciaal ontworpen voor een virtueel publiek. De beperkingen van de huidige coronacrisis vormden de inspiratiebron. Na afloop van deze virtuele voorstelling kunt je deelnemen aan een Q&A met Samantha Geracht, directrice van het Sokolow Theater, en danswetenschapper Henia Rottenberg.

Type:
dans
Wie:
Sokolov Theater/ American-Israel Cultural Foundation
Waar:
Online
Wanneer:
zondag 22 november 2020
Tijd:
7:30 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.