Mr. Perfect on Paper

Gepubliceerd op: 25 augustus 2022

Mr. Perfect on paper

Jean Melzer

Toronto: Mira Books, 2022
Aantal blz.: 416
ISBN: 9780778386162

Ook als e-book verkrijgbaar

Dara Rabinowitz bedacht en leidt de populaire Joodse dating app J-Mate en je zou denken dat ze als matchmaker de formule voor een relatie die de tand des tijds kan doorstaan, kent als de beste. Ja, voor anderen, maar als het op haar eigen liefdesleven aankomt, gaat dat niet op: ze is al heel lang alleen. Dat verandert als haar oma op de nationale televisie vertelt over de checklist die Dara voor 'de perfecte Joodse echtgenoot' hanteert en de charmante presentator Chris Steadfast het idee aan de hand doet om over Dara's werk een televisieprogramma te maken. Voor Chris' tv-show is 'Mr. Perfect' precies de kijkcijferboost die hij nodig heeft. Dara voelt zich sterk aangetrokken tot Chris, maar als niet-Joodse alleenstaande vader kan hij geen enkele van de vakjes op Dara's lijstje aanvinken. Op papier allesbehalve de perfecte match, maar in het echt?

Op haar website schrijft Jean Meltzer dat ze "de enige Emmy Award winnende, chronisch zieke en gehandicapte, rabbinale schoolverlater ter wereld is, een uniek geval dus." Toch is het deze nogal bijzondere achtergrond - gekoppeld aan een rotsvast geloof in het vasthouden aan vreugde en het zoeken naar een happy end - die de basis vormt van haar veelzijdige werk.

Jean behaalde in 2002 haar BFA aan de New York University Tisch School of the Arts, afdeling Dramatic Writing, was enkele jaren creatief directeur van Tapestry International, een Oscar-winnend televisie- en filmproductiebedrijf gespecialiseerd in kindertelevisie. In 2006 verhuisde Meltzer naar Israël, waar ze vijf jaar lang aan verschillende hogescholen en seminaries studeerde op weg naar een loopbaan als rabbijn, tot ze in 2012 werd getroffen door myalgische encefalomyelitis/ (chronisch vermoeidheidssyndroom) en ze nauwelijks meer kon werken. Meltzer keerde terug naar de VS en begon te schrijven. In 2021 verscheen haar eerste boek The Matzah Ball. Mr. Perfect on Paper is haar tweede roman.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.