Discover Animation met Dan Azoulay & Zohar Dvir

Gepubliceerd op: 8 april 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

De stichting Friends of Bezalel Academy of Art and Design in Jeruzalem presenteert een online evenement met alumni Zohar Dvir en Dan Azoulay, dat volledig in het teken staat van animatie. Tijdens deze virtuele show vertonen beide kunstenaars enkele van hun prachtige, korte animatievideo's, waaronder Bad Luck, Sad Ritual, Mercury’s Retrograde en Thought Bubbles. Hierna volgt een Q&A onder leiding van Erez Gavish, hoofd van de afdeling visuele communicatie van de Bezalel Academy.

Zohar Dvir is een prijswinnend, multidisciplinair kunstenaar die bekendstaat om haar geavanceerde animaties en andere vormen van interactief werk. Haar inspiratiebronnen zijn de grotere vragen uit de filosofie en psychologie. Dvir begon als VJ en ontwierp lange tijd bewegende beeldprojecties voor clubs en muzikanten in Jeruzalem, maar ontdekte haar liefde voor animatiefilms toen ze naar Londen verhuisde voor een masterstudie aan het Royal College of Art. Haar kenmerkende animatiestijl combineert twee- en driedimensionale elementen met surrealistische elementen.

Dan Azoulay is een motion designer en animator uit Tel Aviv. Hij werkt voornamelijk in zwart-wit, en beschikt over een uniek talent voor 2D-animatie. Daarnaast is hij een pionier op het gebied van de ontwikkeling van pop-up boeken. Azoulay studeerde cum laude af aan de Bezalel Academy of Arts and Design in Jeruzalem en volgende een semester visuele didactiek aan de Haute Ecole des Arts du Rhin in Straatsburg, Frankrijk.

Maak kennis met deze getalenteerde en vernieuwende kunstenaars tijdens een gratis livestream. En leer alles wat je altijd al wilde weten over de wereld van animatie.


Type:
film
Wie:
Friends of Bezalel en de America-Israel Cultural Foundation (AICF)
Waar:
Online
Wanneer:
zondag 11 april 2021
Tijd:
19.00 uur

Bekijk hier ons gerelateerde cursus aanbod

Diklah Zohar Item in samenwerking met Genootschap voor de Joodse Wetenschap in Nederland. Het Genootschap voor de Joodse Wetenschap in Nederland is opgericht in 1919 in navolging van soortgelijke genootschappen in het buitenland, die voortkwamen uit de traditie van de Wissenschaft des Judentums. Van oudsher organiseert het genootschap lezingen waarin joodse wetenschap in de ruime zin van het woord centraal staat. Er worden lezingen gehouden over joodse cultuur, religie, geschiedenis, literatuur, medische onderwerpen, fysica, filosofie, muziek, of een combinatie daarvan. Het genootschap organiseert 6 à 7 lezingen per jaar. Deze worden altijd op zondag gehouden. De contributie bedraagt € 25 per jaar. meer informatie: genootschapjoodsewetenschap.nl
Kunst in antieke synagoges

Al vanaf het begin van het archeologisch onderzoek in Israël was het aantal synagoges die er werden opgegraven overweldigend. Wat op de moderne beschouwer nog verrassender kan overkomen, zijn de...

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.