Efrat Gosh: 'Koach gadol'

Een song voor iedereen die de strijd met zijn eigen demonen durft aan te gaan

Gepubliceerd op: 21 juli 2022

De nieuwste hit van de Israëlische singer-songerwriter Efrat Gosh (1983). Intrigerend en prachtig vormgegeven door Daniela Novitz en Gosh zelf.
Op haar Facebookpagina schrijft ze over 'Koach gadol' (Grote kracht):
"Iedereen die wel eens in een gat gevallen is, weet hoe moeilijk het is om er weer uit te klimmen. Iedereen die keihard tegen de grond geslagen is, weet dat zoiets zijn sporen achterlaat.
'Koach gadol' begon ik ongeveer twee jaar geleden te schrijven. Ik had toen al vele pogingen om van de drank te raken achter de rug, maar ik viel telkens terug en ging weer drinken.
Ik kwam in een depressie terecht en voelde me verslagen. Ik durfde nauwelijks op een goede afloop te hopen, maar hoop liet me ook zien dat er nog strijd in mij zat. Ik realiseerde me dat ik moest blijven geloven in mijn eigen kracht. Zonder al die mislukte pogingen zou ik mezelf nooit hebben teruggevonden.
Dit lied is voor iedereen die ooit oog in oog heeft gestaan met verlammende angst en de behoefte had om los te laten, en toch nooit opgaf."

De tekst in het Ivriet staat op YouTube onder de video.

Efrat Gosh - Koach gadol אפרת גוש - כוח גדול

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.